Τις σημαντικές αλλαγές σε ΕΡΤ και ΑΠΕ αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου

Υφυπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα την εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ αναλαμβάνει την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ουσιαστικά του παραχωρούνται και τυπικά οι αρμοδιότητες των κρατικών ΜΜΕ με την κύρια ευθύνη όλων των αλλαγών που θέλει να κάνει η κυβέρνηση σε επίπεδο των νέων στελεχών που θα επανδρώσουν τα κρατικά ΜΜΕ.

Πάντως

όλα δείχνουν ότι ο Σίμος Κεδίκογλου λόγω και της προηγούμενης εμπειρίας του τόσο στην ΕΡΤ παλαιότερα όσο και σαν βουλευτής τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ θεωρείται πρόσωπο σημαντικό για τη μελλοντική πορεία των κρατικών ΜΜΕ αφού πολλάκις είχε καταγγείλει στην βουλή την διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.

Αμέσως μετά θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των νέων στελεχών αφού ακέφαλη παραμένει η ΕΡΤ μετά και τη λήξη της θητείας του ΔΣ της εταιρείας.

Είναι σίγουρο πάντως ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα «χρησιμοποιήσει» την ΕΡΤ ενάντια στην διαπλοκή με κύριο στόχο την «πλουραλιστική ενημέρωση» όλων των πολιτών που και θα αποτελέσουν τους βασικούς υποκινητές της προσπάθειας.

Πάντως…ο πρωθυπουργός κρατά στα χέρια του τις εισηγήσεις για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι καταξιωμένα ονόματα του χώρου των ΜΜΕ.

Ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί επικοινωνιακά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αναμένεται να κάνει τη πρώτη του παρουσία μετά την επέμβαση.

Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη εικόνα στο σπίτι του από τους κκ Μπούρα, Μουρούτη, Κεδίκογλου όπου επικοινωνιακά έχουν και την ευθύνη για το τι βγαίνει προς τα έξω.

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα