Τι συζήτησε ο Τσίπρας με Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ

Επαναλάμβάνονται οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης μετά τη διακοπή για διαβουλεύσεις, όπου ο πρωθυπουργός είχε τετραμερή συνάντηση με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με πηγές, τα θέματα συζήτησης ήταν το χρέος, η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας, το ζήτημα του ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο και η συμμετοχή

του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο κ. Τσίπρας δεν αποδέχεται να μεταφερθούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ σε ειδική εταιρία στο Λουξεμβούργο ώστε να εκποιηθούν για την ελάφρυνση του χρέους.

Το θέμα – κλειδί για να προχωρήσει η περαιτέρω διαπραγμάτευση θεωρείται πως είναι η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών με την Αθήνα να ζητά ενίσχυση από τον ELA αύριο ώστε να ανοίξουν την Τρίτη τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έστω και με περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων.

Η ελληνική πλευρά ζητά να αποσαφηνιστεί πότε και με ποιο τρόπο θα ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ενώ παραμένει ακαθόριστος ο ρόλος που θα έχει στη νέα συμφωνία – εάν αυτή επιτευχθεί – το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πηγή ethnos.gr

The post Τι συζήτησε ο Τσίπρας με Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα