Θεοχαρόπουλος: Δεν πρέπει να μιλάμε γενικώς και αορίστως για το μεσαίο χώρο

…όπως μιλούσε ο Κ. Καραμανλής, στην καταστροφική για τη χώρα 5ετία της διακυβέρνησής του

Βασικά σημεία συνέντευξης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στον ΑΘΗΝΑ 984

Για αναθεώρηση συντάγματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου
- Είναι δύο πολύ σοβαρά ζητήματα, τόσο για το πολιτικό σύστημα, όσο και για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες των πολιτών και κατ΄ επέκταση την γενικότερη πορεία της χώρας.
- Η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι απαραίτητη, όπως και η αναθεώρηση του Συντάγματος
- Πρέπει όμως να αντιμετωπιστούν

με τη δέουσα σοβαρότητα και να μην χρησιμοποιούνται σαν πυροτεχνήματα, για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών στόχων.
- Θα περιμένουμε τις προτάσεις τις κυβέρνησης και στο πλαίσιο της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης που ασκούμε θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για αυτά τα μείζονα ζητήματα.
- Στην Δημοκρατική Αριστερά έχουμε ξεκάθαρη θέση για τον εκλογικό νόμο: την απλή και άδολη αναλογική, ένα σύστημα που δεν αλλοιώνει την λαϊκή εντολή. Πρόκειται για διαχρονικό αίτημα του ευρύτερου χώρου της αριστεράς και εμείς δεν λέμε άλλα χθες, άλλα σήμερα και άλλα αύριο.
Για τον διάλογο στην κεντροαριστερά
- Έγιναν τα πρώτα βήματα τον Σεπτέμβριο προς την κατεύθυνση της ευρείας συνεργασίας των δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και την συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων Πολιτών.
- -Τα επόμενα βήματα όμως πολλές φορές δεν έχουν την κατεύθυνση και την ταχύτητα που θα έπρεπε. Δεν πρέπει να κυριαρχούν μικροκομματικές περιχαρακώσεις, παραγοντισμοί και εγωισμοί.
- Αν όλες οι δυνάμεις χωρίς αμφισημίες και ταλαντεύσεις αποφασίσουμε την συσπείρωση και ενότητα, με την ταυτόχρονη ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών και την μη κυριαρχία τάσεων συνεχούς αυτοεπιβεβαίωσης, θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό προοδευτικό ρεύμα. Η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία που έχει ανάγκη ο τόπος.
- Θέλουμε και κεντρώες δυνάμεις, αλλά το στίγμα μας είναι το κεντροαριστερό.
- Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ένας ισχυρός εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατίας και ένας εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η χώρα μας δεν μπορεί να είναι η εξαίρεση. Υπάρχει ένα πολιτικό κενό και αυτό το κενό υποστηρίζω πως πρέπει να καλυφθεί.
- Δεν πρέπει να μιλάμε γενικώς και αορίστως για το μεσαίο χώρο, όπως μιλούσε ο Κώστας Καραμανλής, στην καταστροφική για τη χώρα 5ετία της διακυβέρνησής του.
- Στην πολιτική πρέπει να ανοίγεις δρόμους, να μην αποδέχεσαι αδιέξοδα, να προσπαθείς συνεχώς να βρίσκεις λύσεις και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και τώρα. Για να υπερβεί η χώρα την κρίση χρειάζεται να πούμε αλήθειες, να μην λαϊκίζουμε και να μην λέμε άλλα χθες, άλλα σήμερα και άλλα αύριο αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως πελάτες.

The post Θεοχαρόπουλος: Δεν πρέπει να μιλάμε γενικώς και αορίστως για το μεσαίο χώρο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα