Θάλασσα: Μια απόφαση για πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Πολλές φορές, υπάρχουν κάποια απλά πράγματα στη ζωή των ανθρώπων, με τόσο υψηλούς συμβολισμούς, που σε κάνουν να στέκεσαι με δέος μπροστά σε μια μαρμάρινη πλάκα, διαβάζοντας «δύο» λέξεις, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ και να δακρύζεις!

Αναφέρομαι στην απόφαση της κυβέρνησης και της βουλής η σε όποιον είχε αυτή την έμπνευση, να γραφτούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αυτές οι δυο λέξεις, «Μεσόγειος-Ατλαντικός», ύψιστου συμβολισμού μαζί με όλες τις άλλες λέξεις των μαχών, για να

τιμηθεί το πολεμικό και εμπορικό ναυτικό και οι Έλληνες ναυτικοί μας που χάθηκαν στο βωμό του καθήκοντος εν ειρήνη και εν πολέμω.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές, για τη μεγάλη τιμή στον ανώνυμο ναυτικό και πολεμιστή. Τον ήρωα της οικογενειακής μοναξιάς, συντροφιά με τα μανιασμένα τα κύματα, τα γλαροπούλια, το γαλαξία των αστεριών, τις άγριες νύχτες όταν λυσσομανάει ο άνεμος. Το άπειρο του ουρανού και του πολύχρωμου ορίζοντα, μέσα στις γαλάζιες Ελληνικές θάλασσες, την Μεσόγειο και την απεραντοσύνη των Ωκεανών, προσευχόμενος στην Παναγιά, να φθάσει ασφαλής στο επόμενο λιμάνι!

Αυτοί οι πρεσβευτές χωρίς Πατρίδα, που μεταφέρουν τη γαλανόλευκη, σε κάθε γωνιά της γης, σε κάθε λιμάνι, ακόμη και μέχρι το φάρο στην άκρη της γης όπως γράφει και ο Ιούλιος Βέρν.

Αγαπητοί φίλοι, νιώθω την ανάγκη να γράψω δυο λόγια για αυτή την πολιτική πράξη, όχι μόνο γιατί προέρχομαι από ναυτική οικογένεια, αλλά για τις χιλιάδες των ναυτικών μας που χάθηκαν στις θαλασσές μας και τους Ωκεανούς, από τις Μαριάνες μέχρι Πούντα Αρένας και τα νησιά Αλεούτιες μέσα στους 3 Ωκεανούς. Δεν νομίζω να υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει δυνατούς δεσμούς με τη θάλασσα, πέρα από την απόλαυση και τη γαλήνη που της παρέχει, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο!

Είχα τη μεγάλη χαρά και την τύχη, να βρεθώ μαζί με ναυτικούς μας μέσα στους Ωκεανούς, σε κυκλώνες και τυφώνες. Ατρόμητα λιοντάρια της θάλασσας. Θαύμασα την αντρειοσύνη και ναυτοσύνη των Ελλήνων ναυτικών, προσπαθώντας να δαμάσουν τα αφρισμένα κύματα, που ήθελαν να καταπιούν το σκαρί τους. Δεν είναι τυχαίο που ο Ελύτης, ο Καρκαβίτσας, ο Καββαδίας και πολλοί άλλοι λόγιοι και ποιητές, έχουν υμνήσει τόσο πολύ τις θαλασσές μας και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Τους άξιζε αυτή η τιμή!

Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια! Χωρίς να εκπροσωπώ κανέναν, πιστεύω ότι το πολεμικό και εμπορικό ναυτικό, θα σας ευγνωμονούν. Οι ναυτικοί μας και οι οικογενειές τους, όταν επισκέπτονται το Σύνταγμα, μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη, με συγκίνηση θα αποτίουν φόρο τιμής, στους ναυτικούς μας για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

The post Θάλασσα: Μια απόφαση για πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα