Τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής σήμερα και αύριο

Δέκα μήνες πλήρους δράσης συμπληρώνει το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας(ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(ΙΑΑ), υπό τη νέα διεύθυνση και το νέο ΔΣ. Έτσι εκτός των πολλαπλών διεξόδων και λύσεων, που προσφέρει στις οικογένειες και τα μέλη αυτών, που χτυπάνε την πόρτα του, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα μοιράσει τρόφιμα εκτάκτως λόγω της κρίσης σε 600 οικογένειες στις 14 & 15 /12/ 2012. Σήμερα θα χορηγηθούν τρόφιμα, σε οικογένειες, οι οποίες όλο το προηγούμενο διάστημα απευθυνθήκαν στο ΚΕΣΟ

ζήτησαν και έλαβαν βοήθεια στα προβλήματα τους.

Η βοήθεια αυτή αφορούσε Κοινωνική και Ψυχολογική στήριξη, Νομικές συμβουλές μέσω των δυο διαπρεπών εθελοντών νομικών του «Κέντρου», Ιατρική κάλυψη μέσω των 20 εθελοντών γιατρών του ΚΕΣΟ, των τριών Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων, που συνεργάζονται με το «Κέντρο» της Κινητής Ιατρικής Μονάδας της Ι.Α.Α, του Ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής, της συνεργασίας συγκεκριμένων τμημάτων σε κρατικά νοσοκομεία, κλπ.

Αύριο θα χορηγηθούν τρόφιμα σε οικογένειες, που υπέδειξε το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο του Μνημονίου καλής συνεργασίας, που έχουν υπογράψει μεταξύ τους οι δυο φορείς της Αρχιεπισκοπής. Τα είδη, που θα διανεμηθούν προέρχονται από χορηγούς. Πρόκειται για μια κυρία του Επιχειρηματικού κόσμου, που θα διαθέσει για τις οικογένειες του ΚΕΣΟ και του Γενικού Φιλόπτωχου 1600 κιλά ρύζι και 2400 κιλά κατεψυγμένα ψάρια. Επίσης χορηγοί είναι ο Σύνδεσμος 750 Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΛΚΑ), καθώς και τα ορνιθοτροφεία Τσαούση.

Οι δράσεις Φιλαλληλίας του ΚΕΣΟ δεν σταματούν εδώ για τα Χριστούγεννα του 2012, αφού στρέφουν το βλέμμα τους σε πόλεις με ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι φυλακισμένοι. Έτσι στις 19/12 μέλη του ΔΣ η διεύθυνση και εθελόντριες του ΚΕΣΟ θα επισκεφθούν τις Γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα Θηκών, όπου εκεί κρατούνται γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, ηλικίας από 40 ημερών έως τριών ετών. Στην προσπάθεια αυτή το ΚΕΣΟ έχει στο πλευρό του την ΜΚΟ «Ρίζες», τις κυρίες-μέλη του Φιλόπτωχου του Ι.Ν Κοίμησης Θεοτόκου Ηλιούπολης, καθώς και τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους του 12ου, του 4ου του 11ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου. Εμψυχωτές της κίνησης αυτής είναι οι δασκάλες του 12ου Ελένη Γιαννατσούλια Αγγελική Μουρίκη. Την προσπάθεια τους υιοθέτησαν και υλοποιούν η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου Αγγελική Μαστρομιχελάκη, η διευθύντρια του 11 Δημοτικού Π. Φαλήρου Ανθή Μαντζαβράκου με τον δάσκαλο Πολυζώη Μπαρμπούλη

Της συγκεκριμένης επίσκεψης θα ηγείται ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος. Εκεί θα διανεμηθούν είδη υγιεινής και καθαριότητας, παιδικές τροφές, βρεφικά είδη και τροφές, κουβέρτες και βιβλία των Εκδόσεων «Κασταλία».

Παράλληλα την ίδια ημέρα, το κλιμάκιο του ΚΕΣΟ αποτελούμενο από τα μέλη του ΔΣ, την διεύθυνση, αλλά και αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών από τα εκπαιδευτήρια «Γείτονα» στη Βάρη θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα. Είναι συγκινητικό ότι την προσπάθεια αυτή, του ΚΕΣΟ, αγκάλιασε η εκπαιδευτική & μαθητική κοινότητα των εκπαιδευτηρίων «Γείτονα» δια μέσου των καθηγητών Παν. Μανιώτη, Βασίλη Ξυράφα και Αλέξανδρου Αποστόλου. Οι μαθητές από το χαρτζιλίκι τους, συγκέντρωσαν είδη προσωπικής καθαριότητας (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια), τσάι, ζάχαρη κλπ. για τους έγκλειστους συνομήλικους τους. Μάλιστα υπήρξαν παιδιά, που προσέφεραν είδη για τους έφηβους στέλνοντας τους ένα μήνυμα συμπαράστασης και Β΄ ευκαιρίας. Της συγκεκριμένης αποστολής θα ηγείται ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ Αθηναγόρας.

Ο Δεκέμβριος μηνάς για το ΚΕΣΟ θα κλείσει με τη συμμετοχή στο «5ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας Πολίτης Ευρωπαίος Πολίτης», που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού και την Ευρωπαϊκή Έκφραση, στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών (European Year of citizens 2013) .

Keywords
Τυχαία Θέματα