Τα παραταξιακά μαγειρεία της ΕΣΗΕΑ έπιασαν δουλειά

Της Ελένης Σπανοπούλου

ΌΛΟΙ οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι στέκομαι μακριά και απέναντι από όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις κομματικές ,πολιτικές σκοπιμότητες που έχουν θανάσιμα τραυματίσει και καταστήσει αναξιόπιστο τον Κλάδο των ΜΜΕ στην Κοινωνία, αλλα και την ΕΣΗΕΑ στη συνείδηση των χιλιάδων σκληρά εργαζόμενων συναδέλφων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων ή μπλοκάκηδων σε εργασιακές γαλέρες….

Κόμμα μου είναι μόνο ο ΕΔΟΕΑΠ

και παράταξη μου οι ασφαλισμένοι του, οι άρρωστοι , οι γέροντες, οι κοινωνικά αδύναμοι .

Ανήκω στους Ανθρώπους που παλεύουν για Αξιοπρέπεια και Αντοχή μέσα στην τραγωδία που βιώνει ο τόπος και μαζι, οι δημοσιογράφοι και οι οικογενειές μας.

ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΑΣΤΕ!Πάσχουμε και πασχίζουμε όπως όλοι οι έλληνες….

Σας κοινοποιώ την σημερινή μου ένσταση στην Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ γιατί ΕΜΜΕΝΩ και θα ΕΠΙΜΈΝΩ πάντα στη νομιμότητα που οφείλει να είναι και ηθική στάση.Τα στημένα μικροπαραταξιακά παιχνίδια δεν αρμόζουν σε σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους .

Το να παρατείνεται δύο φορές η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για έναν μόνο υποψήφιο με γραπτό αίτημα της Τζ.Κοντράρου και με τον τρόπο που τεκμηριωνω στην επιστολή μου, είναι κατάσταση που δεν αξίζει ούτε στον συν. Πάνο Σόμπολο ούτε σε μένα , ούτε σε κανέναν απολύτως υποψήφιο!

Επιθυμώ ακόμη από την ιστοσελίδα σας να καλωσορίσω του 32 συνυποψήφιους μου συναδέλφους στο μεγάλο αλώνι της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας, αυτής των εκλογών της 12ης και 13ης Μαρτίου.Και μαζί, να ευχηθώ για το δύσκολο σήμερα και για ένα καλύτερο αύριο στο Ταμείο μας ΚΑΛΗ ΤΎΧΗ σε όλους και τον καθένα χωριστά.

Μακάρι να νικήσουν οι καλύτεροι!

Φιλικά
ΕΛΕΝΗ Β ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΣΗΕΑ
Υποψήφια για
το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

—————

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ

Από

Ελένη Σπανοπούλου

ΕΣΗΕΑ ΑΜ 1139

Υποψήφια για Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ

Π ρ ο ς

Την Πρόεδρο και τα μέλη

Της Εφορευτικής Επιτροπής ΕΣΗΕΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πρόεδρο, Γεν. Γραμματέα και Μέλη

του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

ΘΕΜΑ: Ένσταση επί της διαδικασίας που τήρησε η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ για την ανακήρυξη υποψηφιοτήτων για τη νέα Διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ

Κυρία Πρόεδρε,

Με λύπη μου διάβασα σημερινή δημόσια δήλωση σας ασύμβατη με το θεσμικό σας ρόλο, απαξιωτική για το πρόσωπο μου, προσβλητική τόσο για την ομοφωνία του απερχόμενου ΔΣ του Οργανισμού μας, που έδωσε ΕΝΩΜΕΝΟ σκληρές μάχες, σε τραγικές ώρες πέρα και πάνω από όποιες διαφορές, αλλά και για την υποψηφιότητα μου στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ!

Υποψηφιότητα, που από τη θέση την οποία σας έδωσε η ψήφος συναδέλφων, εμού συμπεριλαμβανομένης, δεν σας επιτρέπεται επ΄ ουδενί να θίγετε, κατά τρόπο που απάδει του έργου, των ευθυνών και της αξιοπιστίας προέδρου Εφορευτικής Επιτροπής!

Έχετε νόμιμη και ηθική υποχρέωση να εφαρμόσετε τις διατάξεις εκείνες του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ που σας αναθέτουν ΡΗΤΑ το καθήκον να διαφυλάξετε και να ΕΓΓΥΗΘΕΙΤΕ, τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της εκλογικής διαδικασίας και φυσικά την Αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υποψηφίων. Εκφράζω τη λύπη μου γιατί δεν το κάνετε…

Ζητήματα, που είτε αγνοείτε λόγω έλλειψης εμπειρίας, είτε παρακάμπτετε εσκεμμένα δημιουργούν εξ αρχής πρόβλημα στην κάλπη της ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ την 12η και 13η Μαρτίου .

Για όλους τους παραπάνω ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ζητώ να πληροφορηθώ εγγράφως, από εσάς την ίδια, για τα όσα επιεικώς απαράδεκτα συνέβησαν με ευθύνη σας χθες μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου (5 μ.μ.) για την υποβολή υποψηφιοτήτων στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ, που η υπό την Προεδρία σας Εφορευτική Επιτροπή είχε ορίσει και ανακοινώσει.

1. Ποιός ο λόγος της πρώτης παράτασης αφού δεν υπήρξε έλλειψη υποψηφίων; Στις 16.45 που υπέβαλα εγώ, παρουσία άλλης συνυποψήφιας, οι υποψήφιοι ήταν 30. (1η συνημμένη λίστα)

H λίστα συμπληρώθηκε με την υποψήφια σ. Γυπάκη. (2η συνημμένη λίστα)

2. Ποιός ο λόγος της δεύτερης παράτασης;

Οφείλετε να κάνετε γνωστό στους 32 υποψηφίους τί ακριβώς συνέβη. Φυσικά ΨΕΥΔΕΣΘΕ όταν, δημόσια, επικαλείσθε την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας αφού ο 33ος υποψήφιος βρισκόταν από τις 5 μ.μ. στην οδό Ακαδημίας!

3. Παρακαλώ να απαντήσετε δημόσια αν το γραπτό αίτημα μη υποψηφίου μέλους της ΕΣΗΕΑ, άρα και μη έχοντος έννομο συμφέρον επί της διαδικασίας, αφορούσε τον καλό συνάδελφο Πάνο Σόμπολο και έφερε την υπογραφή της Γεωργίας Κοντράρου!

4. Είναι ουσιαστικής αξίας να γνωρίζουν ΟΛΑ τα μέλη της ΕΣΗΕΑ που καλούνται στην κάλπη:

• Ποιό ήταν το σοβαρό κώλυμα του συναδέλφου;

• Nομικά υφίσταται ακόμη;

• Με ποιές διαδικασίες… παρακάμφθηκε αυτό μεταξύ 5 και 7, το απόγευμα τη Πέμπτης;

• Για ποιό νόμιμο λόγο επιτρέψατε τέτοια διακριτική μεταχείριση σε υποψήφιο έναντι όλων των άλλων υποψηφίων; (3η συνημμένη λίστα)

• Για ποιο λόγο αποσύρθηκε η 33η υποψηφιότητα και αντικαταστάθηκε από τον «έχοντα σοβαρό κώλυμα υποψήφιο»;

Για να προλάβω κακόπιστα σχόλια ΔΗΛΩΝΩ ότι χαιρετίζω όλες ανεξαιρέτως τις υποψηφιότητες στον καλό αγώνα για την προάσπιση του ΕΔΟΕΑΠ, γιατί πιστεύω στο αλώνι της δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας.

Δεν θα επιτρέψω, όμως, σε κανέναν και ιδιαίτερα σε σας ως προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το ΝΟΜΙΜΟ!

Τα παραταξιακά μαγειρεία που έπιασαν κιόλας δουλειά στην Ακαδημίας και οι χαλκευμένες παρουσίες καταδικάζονται από εμένα και εύχομαι το εκλογικό σώμα της ΕΣΗΕΑ να τα κρατήσει μακριά από τον ΕΔΟΕΑΠ.

ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ κυρία πρόεδρε της Εφ. Επιτροπής.

Δική σας ευθύνη είναι να περιφρουρήσετε την κάλπη και να μας επιτρέψετε να κριθούμε τίμια στο φως και όχι στο σκοτάδι διαδρόμων που τραυματίζουν τον Κλάδο.

Οι μη προβλεπόμενες καταστατικά και αμφιλεγόμενες ως προς την τεκμηρίωση τους νομικά, παρατάσεις που με αποκλειστική σας ευθύνη δώσατε μου επιτρέπουν να σας υπενθυμίσω τις ευθύνες σας .

Επιπλέον, οφείλετε να ανακοινώσετε εγγράφως ότι ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι που ανακηρύξατε πληρούν τις από το Νόμο, το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και το Καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Τέλος, να σας τονίσω ιδιαίτερα, ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 29 του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ «Η Εφορευτική Επιτροπή παίρνει όλα τα αναγκαία κατά την κρίση της μέτρα, για την άψογη, αδιάβλητη και ανεπηρέαστη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και των ψηφοφοριών.».

Στο πλαίσιο ελέγχου της νομιμότητας που επιβάλει η εν λόγω διάταξη, στην κορυφαία για την Εφορευτική Επιτροπή αρμοδιότητά της και ύστερα από την καθόλου εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση της δεύτερης παράτασης της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων που χορηγήσατε καθώς και την δημόσια δήλωσή σας, θεωρώ αναγκαίο να επισημάνω την υποχρέωσή σας, για την εκ μέρους σας πιστή τήρηση των διατάξεων του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ καθώς και των ειδικών διατάξεων του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, που ορίζουν τη διενέργεια των εν λόγω αρχαιρεσιών. Ιδία δε αυτών που αναφέρονται στο ασυμβίβαστο για την ιδιότητα των μελών του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ.

Σε κάθε περίπτωση, ως υποψήφια στις αρχαιρεσίες αυτές και ως εκ τούτου έχουσα άμεσο έννομο συμφέρον, επιφυλάσσομαι κάθε σχετικού με τα προαναφερόμενα δικαιώματός μου.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΣΗΕΑ ΑΜ 1139

Keywords
Τυχαία Θέματα