Σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου για την αποκρατικοποίηση των αμυντικών βιομηχανιών

Οι δραματικές εξελίξεις στη Συρία και η στάση που θα τηρήσει η Ελλάδα σε ενδεχόμενη απόφαση των δυτικών δυνάμεων για στρατιωτική επέμβαση κατά της χώρας αυτής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν

εκτενώς τα σχέδια αποκρατικοποίησης των αμυντικών βιομηχανιών.

Η συνάντηση κράτησε περίπου δύο ώρες και σε αυτή συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας.

Βγαίνοντας από το Μαξίμου, ο κ.Στουρνάρας δήλωσε ότι «θέσαμε στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα εναλλακτικά σχέδια για αποκρατικοποίηση των αμυντικών συστημάτων. Θα καταλήξουμε τις επόμενες ημέρες». Σε ερώτηση για τον εάν η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα γίνει σαν ενιαία επιχείρηση ο κ. Στουρνάρας απάντησε θετικά.

Υπενυθμίζεται ότι τα σχέδια για την αναδιάρθρωση της ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος του Αυγούστου στην τρόικα, καθώς αποτελούν προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί ο διάλογος του κ.Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Συζητήσατε για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εκκαθάριση-λειτουργία των τριών βιομηχανιών, της ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ;

Στουρνάρας: Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο για τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις.

Δημοσιογράφος: Ποιες είναι;

Στουρνάρας: Θα καταλήξουμε σε μία την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσιογράφος: Η Ελληνική πλευρά επιμένει η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ να γίνει ως ενιαία βιομηχανία, κ. υπουργέ;

Στουρνάρας: Ναι.

Δημοσιογράφος: Θα υπάρξουν απολύσεις;

Στουρνάρας: Δεν ισχύει αυτό.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκτός μικροφώνου, δήλωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τη Συρία, θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, αλλά και «πολλά άλλα ζητήματα».

Σύσκεψη με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη xώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο διοικητής της ΕΥΠ.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα