ΣΥΡΙΖΑ… με την πτώχευση

Δεν ξέρω πια τι να πω…ακούμε από το ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις 150.000 ατόμων κυρίως στο δημόσιο, ακούμε για αύξηση του επιδόματος ανεργίας, ακούμε για κρατικές τράπεζες, για έξοδο από το… μνημόνιο και παραμονή στο ευρώ (που μετά έγινε επαναδιαπραγμάτευση), για φορολόγηση μεγάλων εισοδημάτων, κατάργηση του ΦΠΑ και άλλα

πολλά που κανείς όμως δεν απαντά προς στιγμής πώς θα γίνουν στην πράξη χωρίς Ευρωπαϊκά κονδύλια!

Ας…τα πάρουμε όμως ένα ένα και να δούμε το αν μπορούν να γίνουν εφικτά όλα τα παραπάνω…

1ον Δεν νοείται… έξοδος από την Ευρωζώνη και παραμονή στο Ευρώ, μάλλον για δραχμή γίνεται λόγος από το ΣΥΡΙΖΑ με ισοτιμία 1 ευρώ προς 1500δρχ. από 1 ευρώ 340.75δρχ. που ήταν η ισοτιμία όταν μπήκαμε αρχικά στο Ευρώ!

2ον Για να γίνουν… προσλήψεις 150.000 ατόμων απαιτούνται κονδύλια ύψους περίπου 2.5 δις ευρώ ετησίως όπου εάν δε χρηματοδοτηθούν είναι ανέφικτες!

3ον Για να αυξηθούν… τα επιδόματα ανεργίας καθώς και να επεκταθεί η χρονική τους διάρκεια στα 2 χρόνια πρέπει να χρηματοδοτηθούν, το θέμα όμως είναι από πού αφού υπάρχει η άποψη της καταγγελίας του μνημονίου!

4ον Οι τράπεζες… για να γίνουν κρατικές προκύπτουν σημαντικά νομικά προβλήματα αλλά με τι χρήματα στα ταμεία τους αφού γίνονται συνεχώς αναλήψεις από τους καταθέτες και έχουν υποστεί και τις συνέπειες από το κούρεμα!

5ον Όσο για την έξοδο… από το μνημόνιο μάλλον θα δοθεί τέρμα στην χρηματοδότηση της Ελλάδος οριστικά με ότι καταστροφικές πια συνέπειες για την χώρα μας!

6ον Εάν καταργήσουμε την είσπραξη του ΦΠΑ πού θα βρεθούν έσοδα στο κράτος;

7ον Για την φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων πάνω των 500.000 ευρώ μάλλον είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν τώρα πια τέτοια εισοδήματα και μάλλον θα φύγουν από την Ελλάδα ή θα πάνε τις εταιρείες τους στο εξωτερικό!

Άρα…συμπερασματικά πρέπει:

Κάποιος… να απαντήσει σε όλα αυτά από το ΣΥΡΙΖΑ και το πώς θα αντιμετωπιστούν (εφόσον βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές) κυρίως στην χρηματοδότηση της Ελλάδος όλα τα παραπάνω χωρίς Ευρωζώνη-Ευρώ-Μνημόνιο…
αλλιώς φλερτάρουμε… πολύ σοβαρά με την πτώχευση, θα έχουμε να ζούμε μόνο με τα απαραίτητα και ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 90% στη χώρα κάτι το οποίο οι πολίτες δεν θα μπορούν να υποστούν-αντέξουν, δηλαδή να χάσουν τα κεκτημένα τους που με τόσο κόπο απέκτησαν και να φλερτάρουν με τη χρεωκοπία και μάλιστα εν μέσω… μιας εκλογικής βραδιάς!

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα