Συνέντευξη Τύπου για το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας 4-10 Αυγούστου 2013

Η Οργανωτική Επιτροπή του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας πραγματοποιεί σήμερα το πρωί στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αίθουσα 427, 4ος όροφος.

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, με θέμα «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και οργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών

(FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Τουρισμού.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής θα μιλήσει ο Πρόεδρος αυτής, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Βουδούρης και θα παραστούν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής Καθηγητής Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας Δρ. Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής θα αναφερθεί στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η οργάνωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας. Θα ενημερώσει για την επιλογή του θέματος του 23ου ΠΣΦ, το οποίο σηματοδοτεί μια επιστροφή στις ρίζες και αρχές της κλασσικής Ελληνικής φιλοσοφίας. Ομοίως ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής θα αναφερθεί στο πλήρες πρόγραμμα εργασιών του Συνεδρίου και θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα πρόσωπα που μετέχουν στο Συνέδριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα