Συνεδρίαση ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ συνεδρίασε χθες εξετάζοντας τα ακόλουθα θέματα :

1. Ενημέρωση (μισθολόγιο, ανταποδοτικό τέλος, εργασιακά θέματα, διώξεις εργαζομένων, ρουσφετολογικές προσλήψεις, τοποθετήσεις   κ. λ. π.  )
2. Εξουσιοδότηση  στο προεδρείο για άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις
3. Συλλαλητήριο ΔΕΘ

και στάθμισε την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, όπου οι ενέργειες της Διοίκησης και της Κυβέρνησης ενσπείρουν το

φόβο και μεγαλώνουν εκ νέου την ανασφάλεια των εργαζομένων. Ακόμα θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση – πέρα από κάθε λογική και κάθε έννοια χριστής διοίκησης – σαν φέουδό τους.

Πετσοκόβουν το ανταποδοτικό τέλος και μειώνουν τους προϋπολογισμούς κατά 40% για την επόμενη διετία, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με αυτές τις ενέργειες πιστεύουν ότι θα φθείρουν και θα ποδηγετήσουν και το συνδικαλιστικό κίνημα, χρησιμοποιώντας σα μέσο πίεσης την άρνηση επίλυσης των προβλημάτων, που άλλωστε επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ. Οι ενέργειές τους είναι πολλές φορές παράλογες και φτάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Για τα παραπάνω το ΔΣ αποφάσισε και εξουσιοδότησε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων και την προώθηση δράσεων, που σχετίζονται με τα παραπάνω αλλά και για άλλα προβλήματα που έρχονται σαν καταιγίδα για να σαρώσουν κάθε τι που έχει απομείνει στους εργαζόμενους των ΜΜΕ, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή και πριν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, Κυβέρνηση και Διοίκηση να θωρακίσουν τη Δημόσια τηλεόραση και όχι να την αφήνουν έρμαιο στα διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΣΠΕΡΤ θα αγωνίζεται όπως έκανε μέχρι σήμερα, μέσα από το θεσμικό της ρόλο για μια δημόσια τηλεόραση αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού στο πλαίσιο του συντάγματος και των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα