Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα με Ολάντ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας είχε συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για το Μάλι.

Η Διεθνής Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου Δωρητών για το Μάλι διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Ε.Ε. στις 15 Μαίου.

Στη συνάντηση που είχαν Τσιάρας- Ολάντ επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Ελλάδας

από τη Γαλλία, ενώ ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ υπογράμμισε:

«Η διάσκεψη αυτή αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Γαλλία έχει εξέχοντα πολιτικό και συντονιστικό ρόλο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που καταδεικνύει τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρεμβαίνει σταθεροποιητικά σε περιοχές κρίσης και να λειτουργεί με πνεύμα πολιτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στο περιθώριο της διάσκεψης δωρητών για το Μάλι ενημέρωσα τους εταίρους μας για τα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει η ελληνική οικονομία και για τις μεταρρυθμίσεις που προχωρούν σε σημαντικούς τομείς του κράτους.

Το διεθνές κλίμα για τη χώρα μας βελτιώνεται συνεχώς κι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ σκληρής προσπάθειας που πρώτα από όλους καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες.

Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας όπως έδειξαν και τα θετικά πρόσφατα θετικά δείγματα του Γιούρογκρουπ για τη χώρα μας, αποτελούν μια βάση αισιοδοξίας, για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για έξοδο από την κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα