Συνάντηση Γ. Καμίνη με τον γερμανό υφυπουργό Παιδείας Dr. Thomas Rachel

Η συνεργασία σε ζητήματα εκπαίδευσης και η διεθνής εμπειρία σε ζητήματα ενσωμάτωσης του μαθητικού δυναμικού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης με τον γερμανό υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας, Dr. Thomas Rachel, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, ο δήμαρχος Αθηναίων και ο υφυπουργός Παιδείας

και Έρευνας της Γερμανίας συζήτησαν τις συνέπειες που έχει για την ελληνική κοινωνία και οικονομία η έκρηξη που παρατηρείται στη μετανάστευση νέων ανθρώπων με υψηλά ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα και οι τρόποι ανάσχεσής της. Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις για την έξαρση του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο δήμος Αθηναίων κατά της ξενοφοβίας και του αποκλεισμού, για την ομαλή ένταξη των μεταναστών μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα και την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Rachel αναφέρθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης, στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων, καθώς και στην προώθηση της ελληνογερμανικής επιστημονικής συνεργασίας. O δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η πόλη της Αθήνας για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να αναδειχθεί η Αθήνα σε αυτόνομο τουριστικό προορισμό, με έμφαση στην προσέλκυση μεγάλων διεθνών συνεδρίων, καθώς και με διοργανώσεις όπως το Travel Trade Athens και το TBEX, το συνέδριο των ταξιδιωτικών bloggers.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων για το Παιδί, κυρία Μαρία Ηλιοπούλου.

The post Συνάντηση Γ. Καμίνη με τον γερμανό υφυπουργό Παιδείας Dr. Thomas Rachel appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα