«Συμβιβαστική πρόταση για την Ελλάδα καταθέτει η Κομισιόν»

Συμβιβαστική πρόταση για εξάμηνη παράταση στην Ελλάδα με στόχο να διευθετηθούν με τους δανειστές όλα τα εκκρεμή ζητήματα και να εκπονηθεί το σχέδιο για την μετά-μνημόνιο εποχή, αναμένεται να καταθέσει η Κομισιόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου MSNI, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, στο πλαίσιο της συμβιβαστικής πρότασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να προτείνει την αναδιοργάνωση της τρόικας, μειωμένο

στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5%-2% του ΑΕΠ και την εκ νέου αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των ελληνικών ομολόγων, εάν επιτευχθεί συμφωνία.

Η ΕΚΤ αποφάσισε να μην αποδέχεται- κατ΄ εξαίρεση- τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας προς τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας από αύριο, 11 Φεβρουαρίου, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Πάντως η Κομισιόν απαντά ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για την Ελλάδα και σύμφωνα με εκπρόσωπο της Επιτροπής, δεν αναμένεται επίτευξη τελικής συμφωνίας αυτή την εβδομάδα, παρά τις εντατικές επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πηγή ethnos.gr

The post «Συμβιβαστική πρόταση για την Ελλάδα καταθέτει η Κομισιόν» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα