Σύγκρουση κορυφής για την αντιμετώπιση της κρίσης αναμένεται στις Βρυξέλλες

Τα προγνωστικά για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν είναι πολύ καλά. Από τους αναλυτές προεξοφλείται σύγκρουση των Ευρωπαίων ηγετών και ελάχιστα σε επίπεδο αποτελέσματος. Όπως όλα δείχνουν, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν σκοπεύει να κάνει κάποιο σημαντικό βήμα πίσω από τις γνωστές θέσεις της, την ώρα που οι χώρες του νότου εκφράζουν αγωνία για το μέλλον τους. Περισσότερο από όλους ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, που βλέπει να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα τα μέτρα που λαμβάνει. Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσπαθεί να βρει κοινή γραμμή πλεύσης με τη Ανγκελα Μέρκελ

και μέχρι στιγμής έχει πετύχει να βάλει στο στόμα της τη λέξη «ανάπτυξη».

Στη συνάντηση της Τετάρτης, στο Παρίσι, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν στην ανάγκη αποφάσεων για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η συμφωνία των «4» (Μέρκελ, Ολάντ, Μόντι, Ραχόι) για πακέτο 130 δισ. ευρώ υπέρ της ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, ο Γάλλος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα. Η επικοινωνία των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ανάπτυξης και διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων.

Τις θέσεις του Ολάντ υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη, ωστόσο απομένει να αποδειχθεί εάν η Μέρκελ είναι όντως απομονωμένη, όπως γράφουν οι αναλυτές.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα