Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις σημερινές διαβουλεύσεις οικονομικού επιτελείου - θεσμών

Αλλεπάλληλες είναι οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου Χίλτον.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση των σημερινών διαβουλεύσεων.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν τα δημοσιονομικά ενώ για μετά τις 20:30 προγραμματίστηκε το θέμα των κόκκινων δανείων.

Στις 21:30 πήρε τη σκυτάλη ο Γιώργος Κατρολύγκαλος για το ασφαλιστικό.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν

με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ενέργειας.

Η νέα συνάντηση αποτελεί συνέχεια των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκαν στις 06:50 σήμερα, στις οποίες υπήρξε πρόοδος, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συνάντηση των δύο πλερυρών πραγματοποιείται σε δωμάτιο ορόφου του ξενοδοχείου και όχι στη γνωστή αίθουσα του ημιορόφου στο Χίλτον.

Κατρούγκαλος: Το θέμα είναι να έχουμε μία καλή συμφωνία
«Συμφωνία θα μπορούσαμε να είχαμε και χθες. Το θέμα είναι να έχουμε μία καλή συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προσερχόμενος πριν από λίγο στην συνάντηση με τους θεσμούς για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Όπως είπε, μέχρι στιγμής, τα μηνύματα είναι καλά. «Φαίνεται ότι τα βρίσκουμε στο δημοσιονομικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας παράλληλα, ότι υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα συνεργασίας με δημιουργικό πνεύμα.

Ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε ότι «έχουμε αργήσει». «Θεωρώ ότι μέχρι τις 22 Απριλίου υπάρχει χρόνος», σημείωσε ο υπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι το καλό θα ήταν μέχρι τις 15 Απριλίου στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ να έχουμε πάει με κάτι πιο χειροπιαστό. Καλό θα ήταν να τελειώσουμε σήμερα».

«Εμείς έχουμε εξαντλήσει σε μεγάλο βαθμό τα όρια υποχώρησής μας» κατέληξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Πηγή ethnos.gr

The post Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις σημερινές διαβουλεύσεις οικονομικού επιτελείου - θεσμών appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα