Συγκεκριμένα στοιχεία και όχι πυροτεχνήματα για τις καταγγελίες Καμμένου

Η ΕΣΗΕΑ πρέπει να δράσει άμεσα στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ και αφού μελετήσει τα στοιχεία να δώσει τα επόμενα 2-3 24ωρα απαντήσεις. Οι αναφορές του Πάνου Καμμένου είναι γενικόλογες και δεν είναι κατανοητές. Τι σημαίνει πήραν κονδύλια για να διαφημίσουν το ΚΕΕΛΠΝΟ και

αντ’ αυτού έκαναν επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα;

Είναι άλλης τάξης υπόθεση αν από τα στοιχεία προκύπτει ότι ένα κανάλι ή μια εφημερίδα έχει λάβει χρηματικά ποσά για την προβολή του ΚΕΕΛΠΝΟ, των εμβολίων κλπ και δεν έχει προχωρήσει σε καμία τέτοια προβολή ή αν έχει λάβει πολύ μεγάλα ποσά και έχει κάνει αναντίστοιχα μικρή προβολή και είναι άλλο θέμα αν το μέσο έκανε την προβολή που αναλογούσε στα ποσά που έλαβε αλλά διατηρούσε ταυτόχρονα και μια συγκεκριμένη πολιτική στάση την οποία δεν εγκρίνει ή θεωρεί ύποπτη ο Πάνος Καμμένος. Αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει παραδώσει συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν άμεση σύνδεση των χρηματικών ποσών για προβολή με την πολιτική γραμμή καναλιών ή εφημερίδων ας τα δούμε. Αν υπάρχουν έγγραφα ή άλλο υλικό που να δείχνει ότι ένας κρατικός λειτουργός λέει σε ένα καναλάρχη ή εκδότη «πάρε αυτά τα κονδύλια αλλά θα πείτε και αυτά είτε υπέρ είτε εναντίον κάποιου πολιτικού» ή αν συνέβη το αντίθετο, δηλ ένας εκδότης ή καναλάρχης να ζήτησε και να πήρε τέτοια κονδύλια προσφέροντας σε αντάλλαγμα πολιτική στήριξη εννοείται να βγουν όλα στη φόρα και να καταδικαστούν, όπως ορίζουν οι νόμοι, όλοι οι εμπλεκόμενοι. Επίσης έχει ενδιαφέρον να δούμε τα ΜΜΕ και τα κονδύλια που έλαβαν. Αν για παράδειγμα υπάρχει μεγάλη δυσαναλογία ανάμεσα στα ποσά που έλαβε ένα κανάλι ή ένα έντυπο και την τηλεθέαση ή κυκλοφορία του ίσως νομικά να μην υπάρχει θέμα αλλά εύλογα θα εγερθούν ερωτηματικά. Ομως και σε αυτό το θέμα υπάρχουν περιπτώσεις που χρήζουν πολύ προσεκτικής εξέτασης. Αν για παράδειγμα έχουν διοχετευθεί ποσά σε κάποια sites που δεν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα μεν αλλά είναι εξειδικευμένα στο συγκεκριμένο αντικείμενο (π.χ ιατρικά, υγείας κλπ) δεν θα πρέπει να θεωρηθεί εκ προοιμίου ύποπτη συναλλαγή.

Ετσι όμως όπως τα παρουσιάζει ο Πάνος Καμμένος είναι σαν όλα τα κονδύλια να έχουν σκοτεινές διαδρομές. Αν για παράδειγμα, ένας δημοσιογράφος του ιατρικού ρεπορτάζ έκανε μια συνεργασία με το Υπουργείο ή το ΚΕΕΛΠΝΟ για την επικοινωνιακή προβολή και διαχείριση κάποιου project και υπάρχει κανονικό παραστατικό, τιμολόγιο, απόδειξη κλπ της αμοιβής που έλαβε γιατί αυτό αποτελεί πρόβλημα; Εννοείται φυσικά αν για τη συγγραφή κάποιων προωθητικών άρθρων ή μιας συμβουλευτικής έκθεσης για θέματα προβολής ένας δημοσιογράφος έλαβε ας πούμε εξαφήφια αμοιβή ΟΚ είναι θέμα που πρέπει να διερευνηθεί άσχετα με το νομότυπο της υπόθεσης. Εννοείται για αμοιβές σε «μαύρα» δεν το συζητάμε… Αλλά όλα αυτά πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας άμεσα και με τη μέγιστη προσοχή ώστε να μην στοχοποιούνται άδικα είτε ολόκληρα ΜΜΕ είτε μεμονωμένοι συνάδελφοι. Δεν πρέπει δηλαδή σε καμία περίπτωση να βγουν χύμα στο κύμα απλές λίστες μόνο με ποσά και ονόματα.

The post Συγκεκριμένα στοιχεία και όχι πυροτεχνήματα για τις καταγγελίες Καμμένου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα