Συμπλοκές αγροτών με ΜΑΤ στην Αθηνών – Λαμίας, έγινε χρήση χημικών

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι συνεχίζουν να κλείνουν για μία ώρα κάθε ημέρα τους δρόμους.

Ειδικότερα τα μέλη της Διευρυμένης Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών (η οποία ελέγχει 22 μπλόκα σε όλη τη χώρα) έχουν αποφασίσει σε όσα μπλόκα βρίσκονται κοντά σε πόλεις να σταματούν την κυκλοφορία των οχημάτων 12 το μεσημέρι με 13.00, ενώ στα απομακρυσμένα 14.00 με 15.00.

Ωστόσο, σήμερα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων σε ορισμένα σημεία οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις μπορεί να αλλάξουν.

Όσον αφορά την Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση

του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος (οι οποίοι μετά τη διάσπαση με την Πανελλήνια Συντονιστική ελέγχει μόνο το μπλόκο της Κουλούρας και τις κινήσεις της Κρήτης), έπειτα από τις χθεσινές συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να πάρουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

Όσο για το «κόκκινο» μπλόκο της Νίκαιας, στη Θεσσαλία, το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό για μία ώρα της εθνικής οδού.

Συμπλοκές στην Ανθήλη

Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αγροτών σημειώθηκαν στη 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εθνική Οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης στο ύψος της Ανθήλης, έξω από τη Λαμία.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα αγροτών από την Ανθήλη και άλλες περιοχές επιχείρησαν πεζή να διακόψουν την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό αλλά εμποδίστηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ.
Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι αγρότες πέταξαν προς τους αστυνομικούς πέτρες, ξύλα, πορτοκάλια και άλλα αντικείμενα και οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.
Κατά τα επεισόδια, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τραυματίστηκαν ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης και ένας αγρότης.
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα