Στούντιο του Al Jazeera στο Κάιρο πυρπόλησαν διαδηλωτές

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε στούντιο που χρησιμοποιεί ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera στο Κάιρο.

Εργαζόμενος δήλωσε ότι ένα οργισμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα κατά του τηλεοπτικού σταθμού, πυρπόλησε το κτίριο, ενώ επιτέθηκε σε αρχηγό της αστυνομίας, ο οποίος προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τους διαδηλωτές, προκειμένου να λήξουν τρεις ημέρες βίαιων διαδηλώσεων στο κέντρο

της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές έριξαν στο κτίριο που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ βόμβες Μολότοφ. Οι φλόγες τύλιξαν το κτίριο.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που μεταδόθηκε από το φλεγόμενο κτίριο, ο δημοσιογράφος Αχμέντ ελ-Ντασούκι δήλωσε ότι περίπου 300 διαδηλωτές προσέγγισαν το κτίριο πριν το μεσημέρι, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.

Οι διαδηλωτές εισήλθαν στο κτίριο, λεηλατώντας το. Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να σβήσουν την πυρκαγιά.

Μετά την επίθεση, το πλήθος ξυλοκόπησε τον αστυνομικό διευθυντή του Καΐρου, Οσάμα ελ-Σαγκίρ. Οι διαδηλωτές έδιωξαν τον Ελ Σαγκίρ από την πλατεία με μπουνιές και κλωτσιές, δήλωσε Αιγύπτιος αξιωματούχος, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Την Τρίτη νεαρός ακτιβιστής, ο Γκάμπερ Σαλέχ, πυροβολήθηκε στο λαιμό. Από τη Δευτέρα που ξεκίνησαν τα βίαια επεισόδια στο Κάιρο, δεκάδες διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί από σκάγια, ενώ αστυνομικοί έχουν κάνει χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, 118 άτομα έχουν συλληφθεί.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν διαδηλωτές ζήτησαν την τιμωρία των ενόχων για τους θανάτους διαδηλωτών από αστυνομικούς πριν από έναν χρόνο. Γρήγορα εξελίχθηκαν σε έκφραση οργής προς την Μουσουλμανική Αδελφότητα και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.
Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό που έγραφε: «Δεν επιτρέπεται η είσοδος στη Μουσουλμανική Αδελφότητα».
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα