Στον εισαγγελέα ο Φιλιππίδης

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγείται ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών Αρχών.

Φορώντας ένα μαύρο μπουφάν, εμφανώς αλλαγμένος στην εμφάνιση και με χειροπέδες ο κ.Φιλιππίδης λίγο πριν από τις 10 το πρωί πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής

Διεύθυνσης Αττικής.

«Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ», δήλωσε κατά την άφιξή του στο αστυνομικό μέγαρο. Νωρίτερα, ο δικηγόρος του, Αθανάσιος Βαρλάμης, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι ο «πελάτης του εκτελεί την δέσμευσή του.

Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έφτασε στην Ελλάδα στις 09.05 το πρωί με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών, κατόπιν συνεννοήσεως του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές.

Μόλις προσγειώθηκε στο «Ελ Βενιζέλος», κ.Φιλιππίδης συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις ελληνικές δικαστικές αρχές, η Τουρκία προχώρησε στην απέλαση του πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου λόγω του δεύτερου ελληνικού σήματος προς την Interpol με βάση το οποίο έπρεπε να κρατηθεί εκ νέου ο κ. Φιλιππίδης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο κ. Φιλιππίδης δεν περίμενε το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του και είναι σημαντικό ότι έρχεται ελεύθερος και όχι ως εκδοθείς.

Μετά την αποφυλάκισή του από τις Φυλακές του Μαλτεπέ, είχε μεταφερθεί στο Τμήμα Αλλοδαπών, καθώς το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης είχε κρίνει μη νόμιμο το ένταλμα σύλληψής του.

Ο ίδιος είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Θέλω να έρθω να απολογηθώ, το χρωστάω στην ιστορία μου, στον εαυτό μου, στους 2.500 υπαλλήλους που δούλεψαν μαζί μου», τόνισε ο πρώην ισχυρός άνδρας του Τ.Τ.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα