Στο Μαξίμου ο Λέτα

Με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, ο Ενρίκο Λέτα ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ακρόπολη σήμερα, σε ένδειξη πένθους για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 38 ανθρώπων στα νότια της Ιταλίας.

«Ερχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την

ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», είπε ο κ. Λέτα σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, επισημαίνοντας ότι το κύριο θέμα της συνάντησης με τον Ελληνα πρωθυπουργό θα είναι «το μέλλον της Ευρώπης, της γηραιάς ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό, να τη δουν ως πηγή ελπίδας και ένα σύνολο που προσφέρει ευκαιρίες».

Ο Ενρίκο Λέτα, που χθες το βράδυ είχε προγραμματισμένο δείπνο στο ρεστοράν του Μουσείου της Ακρόπολης με τον κ. Σαμαρά και τις συζύγους τους, θεωρεί λέξη-κλειδί για την Ευρώπη την «εργασία».

Εκτιμά ότι χρειάζονται συνέργειες των δύο χωρών του ευρωπαϊκού Νότου κι ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα με την έγκριση του Προγράμματος Εγγυήσεων για τους νέους.

Ο αγωγός φυσικού αερίου TAP είναι εκ των πραγμάτων βασικό θέμα στην ατζέντα της επίσημης συνάντησης των κ. ΛέταΣαμαρά στο Μαξίμου. Οπως δήλωσε άλλωστε ο Ιταλός πρωθυπουργός, στις 11 Αυγούστου θα μεταβεί στο Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να έχει συνομιλίες σχετικά με το «σημαντικότατο αυτό σχέδιο στο οποίο η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο».

Είναι -δήλωσε ο κ. Λέτα- ένα έργο που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο ενεργειακό μέλλον.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα