Στο ίδιο κελί Γερμενής και Ηλιόπουλος

Στο ίδιο κελί των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα συγκατοικήσουν οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι φυλακίστηκαν σήμερα. Οι δύο βουλευτές ζήτησαν από τη διεύθυνση των φυλακών να τους δοθεί τηλεόραση. Στο διπλανό κελί είναι ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Γιάννης Λαγός.

Ο Στάθης Μπούκουρας ο

τρίτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που προφυλακίστηκε σήμερα, οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου.

Και οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, που μεταξύ άλλων δέχτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι βουλευτές έχουν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ένα άλλο στοιχείο που οδήγησε τους δικαστές στην απόφαση της προφυλάκισης των βουλευτών φέρεται να είναι το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι εμφανίζονται από το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας να έχουν έντονη δραστηριότητα στις περιοχές που είχαν υπό την ευθύνη τους, με επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Οι εφέτες αξιολόγησαν μαρτυρίες θυμάτων επιθέσεων, αλλά και στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή που διαβιβάστηκαν πρόσφατα στην ανάκριση από τις κατασχέσεις στα σπίτια του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Κασιδιάρη, Μίχου και Λαγού.

Στο αποδεικτικό υλικό περιλαμβάνονται βίντεο με ορκωμοσίες «νεοσύλλεκτων» της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένο τελετουργικό, σε κάποιο από τα οποία ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής χαιρετίζει τις εκδηλώσεις με ομιλίες υπέρ «της φυλής» και κατά «αυτών που την απειλούν».

Παρόμοια στοιχεία φέρονται να υπάρχουν και για τον βουλευτή Ηλιόπουλο, όπου εμφανίζεται να συμμετέχει σε επιθέσεις κατά μικροπωλητών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εφέτες αποτίμησαν ακόμη και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν προέβη σε καταδίκη ή αποδοκιμασία φαινομένων παραβατικότητας που σχετίζονται με ρατσιστική ιδεολογία.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα