Στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ η απόφαση για τις υποψηφιότητες

Ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, με την τελική απόφαση για το θέμα του αριθμού των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Κινήματος να παραπέμπεται στη Εθνικό Συμβούλιο που ακολουθεί, καθώς μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να κατέθεσε κείμενο με πολύ περισσότερες από τις υπογραφές που απαιτούνται βάσει του Καταστατικού.

Ο Χρήστος Παπουτσής επιμένει ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει

να λάβει πολιτική απόφαση για το εάν θα υπάρξει μία ή περισσότερες υποψηφιότητες, ανεξάρτητα από υπογραφές. Έτσι, το Εθνικό Συμβούλιο καλείται να λάβει πολιτική απόφαση τόσο για την υποψηφιότητα του κ. Παπουτσή, όσο και του Στέφανου Τζουμάκα.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι -μεταξύ των οποίων ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φέρεται να έχει συγκεντρώσει περί τις 190 υπογραφές- που επιμένουν να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει το ένα τέταρτο των υπογραφών.

Προσερχόμενος στη Συνδιάσκεψη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος (όπως νωρίτερα η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) εξέφρασε την υποστήριξη του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ τάχθηκε υπέρ της τήρησης του Καταστατικού του κόμματος στο θέμα των υπογραφών των υποψηφίων.

Υπέρ της εφαρμογής του Καταστατικού σε ό,τι αφορά τη συλλογή υπογραφών τάχθηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης. «Αυτοί που σήμερα λένε να μην το τηρήσουμε και να παρθεί πολιτική απόφαση είναι εκείνοι που στο παρελθόν ψήφισαν το συγκεκριμένο καταστατικό» είπε ο κ. Σκανδαλίδης στο Βήμα 99,5.

Η Συνδιάσκεψη έληξε με την έγκριση της εισήγησης του προέδρου του Κινήματος και των εισηγήσεων του απολογισμού, του Παντελή Οικονόμου, και του προγράμματος, του Πάρη Κουκουλόπουλου, ενώ η πρόταση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου να γίνει παράλληλα με την εκλογή του προέδρου και κομματικό δημοψήφισμα, παραπέμφθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, παρότι αμφισβητήθηκε, είναι ευκαιρία για μία προθέρμανση του Κινήματος ενόψει των εκλογών, για να υπάρξει εξωστρέφεια, τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, κλείνοντας τη συνεδρίαση του οργάνου. Ο ίδιος ανέφερε ότι εν όψει και των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδιατάξει και να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του, να δείξει ότι έχει πάρει τα μηνύματα και έχει μάθει από τα λάθη του.

Για «ευρύτατο κοινό τόπο» και «πραγματικό σύμφωνο ενότητας και νίκης» για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Παντελής Οικονόμου, κάνοντας σύντομο απολογισμό των τοποθετήσεων, που ακούστηκαν από την έναρξη των εργασιών στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πάρις Κουκουλόπουλος, ανέφερε επί της διαδικασίας ότι όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν και προφορικά και γραπτά θα αξιολογηθούν από το Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τεθούν υπόψη της νέας ηγεσίας και να αποτελέσουν τις βασικές προγραμματικές θέσεις του Κινήματος.

Ο Πέτρος Ευθυμίου σημείωσε ότι η ν

Keywords
Τυχαία Θέματα