Στο δικαστήριο οι μαρτυρίες για καυγά πριν το φόνο της Ρίβα

Στη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας του Όσκαρ Πιστόριους είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα της δημοσιότητας παγκοσμίως, καθώς οι εισαγγελείς αναμένεται να στοιχειοθετήσουν τις λεπτομέρειες της κατηγορίας για φόνο εκ προμελέτης της Ρίβα Στέενκαμπ.

Οι εισαγγελείς πρόκειται να επισημάνουν τις μαρτυρίες γειτόνων

ότι άκουσαν δυνατές φωνές και καυγάδες στο σπίτι του προτού πυροβολήσει τη Ρίβα.

Ο Πιστόριους έφτασε σήμερα στο δικαστήριο με περιπολικό έχοντας καλυμμένο το κεφάλι του με μία μπλε κουβέρτα.

Την Τρίτη ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης είπε στο δικαστήριο ότι την πυροβόλησε πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, επειδή την πέρασε για διαρρήκτη.

Σε υπόμνημα που διαβάστηκε στο δικαστήριο, ο Όσκαρ Πιστόριους ανέφερε ότι ξύπνησε στη μέση της νύχτας και νόμισε πως άκουσε ένα διαρρήκτη στο μπάνιο του. Μέσα στο σκοτάδι, είπε ότι πήρε το πιστόλι που βρισκόταν δίπλα στο κρεβάτι του. Αφού φώναξε προς τον εισβολέα να φύγει, ανέφερε ότι πυροβόλησε τέσσερις φορές την πόρτα.

Μόνο μετά τους πυροβολισμούς κατάλαβε ότι η Στέενκαμπ δεν ήταν στο κρεβάτι του. Εσπασε την πόρτα του μπάνιου και βρήκε το πτώμα της. «Πέθανε στα χέρια μου. Είμαι συγκλονισμένος από το θάνατο της αγαπημένης μου Ρίβα», αναφέρει στο υπόμνημα.

Ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα αφότου διαβάστηκε η ένορκη κατάθεσή του στο δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς τονίζουν ότι δεν υπάρχει πιθανή εξήγηση να στηρίξει την αναφορά του ότι πέρασε τη Ρίβα για διαρρήκτη.

«Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Γιατί ένας διαρρήκτης να κλειδωθεί στο μπάνιο», επισημαίνουν.

Η κηδεία της 29χρονης Στέενκαμπ έγινε χθες στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Συντετριμμένος ο πατέρας της δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θα έχουμε πάντα τη Ρίβα στην καρδιά μας».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα