Στις κάλπες του ΤΕΕ για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

Πρωταγωνιστές οι Ιωάννα Σαμπράκου και Μανόλης Γιαμπουράς

Την ερχόμενη Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, προσέρχονται στις κάλπες του ΤΕΕ οι 102.000 διπλωματούχοι μηχανικοί όλης της χώρας και όλων των ειδικοτήτων για να αναδείξουν με την ψήφο τους τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ, στο κέντρο και την περιφέρεια, όπως επίσης για την εκλογή των νέων επιστημονικών επιτροπών,

που αποτελούν τη βάση και τη ραχοκοκαλιά της λειτουργίας και της δραστηριότητας του ΤΕΕ. Του τεχνικού επιστημονικού φορέα της χώρας, που είναι ταυτοχρόνως και θεσμοθετημένος επίσημος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας. Στο πεδίο των επιστημονικών επιτροπών ιδιαίτερη σημασία έχει η «Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας Ηλεκτρονικών Μηχανικών». Ενός κλάδου, που σε επιστημονικό, επιχειρηματικό και διοικητικό επίπεδο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Η πληροφορική, οι επικοινωνίες, η καινοτομία, παρά την κρίση εξακολουθούν να αποτελεί έναν από τους προνομιακούς τομείς άσκησης επιχειρηματικού και επιστημονικού έργου, με πολύ μεγάλες προοπτικές για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι Ιωάννα Σαμπράκου και Μανόλης Γιαμπουράς Διπλωματούχοι Μηχανικοί ΗΥ και Πληροφορικής, επικεφαλής του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για την «Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας Ηλεκτρονικών Μηχανικών» – «ΕΕΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΕ» τονίζουν σε κοινή δήλωση τους ότι:

Διεκδικούμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα γιατί:
• Οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί είναι μοχλός ανάπτυξης.
• Οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί είναι πρωτοπόροι στις καινοτομίες που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.
• Οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί (ΤΠΕ) είναι βασικός πυλώνας της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ψηφιακής οικονομίας.
• Οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, οι επιστήμονες ΤΠΕ και οι εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνιών συμμετέχουν με σημαντικό ποσοστό στο ΑΕΠ της χώρας.

Όντας ενεργά μέλη της κοινωνίας των διπλωματούχων μηχανικών συνεργάζονται άριστα με όλους τους κλάδους του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, βελτιώνοντας τις κάθε είδους υπηρεσίες, δημιουργώντας ταυτόχρονα τα μεγαλύτερα ποσοστά εξωστρέφειας που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει.

Η ανεξάρτητη παράταξη «Μηχανικοί ΗΥ@Πληροφορικής..γι’ αυτά που μας ανήκουν», από το 2003 που ιδρύθηκε, ανέδειξε το έργο αξιόλογων και σημαντικών επιστημόνων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα πλέον παραγωγικά ΚΕΦΑΛΑΙΑ της ενεργούς οικονομίας της χώρας.

Ήμασταν και είμαστε η ανεξάρτητη οικογένεια, από διάφορους επαγγελματικούς χώρους (ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ), μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς και έξω από οποιαδήποτε επιρροή που αντιπροσωπεύει μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές.

Προσκαλούμε όλους τους ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ μηχανικούς από όλη την Ελλάδα, αποφοίτων όλων των σχολών, να ψηφίσουν στις Εκλογές του ΤΕΕ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 σε ολόκληρη την Επικράτεια (πληροφορίες: www.tee.gr).

Για 5η φορά είμαστε υποψήφιοι στις Εκλογές του ΤΕΕ εκπροσωπώντας συνολικά τον Κλάδο μας, τους ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ.

Η στήριξή σας 13 χρόνια τώρα, μας έδωσε τη δυνατότητα να καταφέρουμε να γίνουν οι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ υπολογίσιμη δύναμη στο φορέα που θεσμικά μας εκπροσωπεί και να αποτελούν ισχυρό συνομιλητή της Πολιτείας για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και έργων ΤΠΕ στη χώρα, συνδιαμορφώνοντας το Εθνικό Πλαίσιο Ανάπτυξης. Το σύνθημα μας είναι: «Επιχειρηματικότητα, Υποδομές, Υπηρεσίες, Εξωστρέφεια, Καινοτομία».

The post Στις κάλπες του ΤΕΕ για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα