Στην «τσιμπίδα» της ΕΛΑΣ κύκλωμα λαθρεμπορίου καυσίμων – Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ

O πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μεγάλης έρευνας που διενεργεί από την Τρίτη η ασφάλεια Αττικής, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και υπάλληλοι της εταιρείας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείων, και έχουν προσαχθεί 30 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι του

υπουργείου Ενέργειας, ένας εξ αυτών γνωστός συνδικαλιστής, ενημέρωναν το κύκλωμα για το πού επίκειντο έλεγχοι ποιότητας καυσίμων.

Φέρονται να εμπλέκονται ιδιοκτήτες πρατήριων, παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου, ακόμη και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οι έρευνες έχουν γίνει σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διατεθεί χιλιάδες τόνοι πετρελαίου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα