Στην Κρουαζέτ με τα κανάλια Novacinema!

Ανταποκρίσεις και αφιέρωμα με ταινίες που διακρίθηκαν στο Φεστιβάλ Καννών

Από σήμερα 13 του μηνός μέχρι την Δευτέρα 25 Μαΐου, οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova θα «ταξιδέψουν» στις Κάννες. Κάθε βράδυ, το Novacinema 2 θα προβάλλει στις 21:45 ανταπόκριση από το 68ο Φεστιβάλ Καννών,

με ειδήσεις, συνεντεύξεις και λαμπερά στιγμιότυπα με αγαπημένους σταρ, ενώ μέχρι τις 24 του μήνα θα προβάλλεται στις 22:00 μια ταινία που στο πρόσφατο παρελθόν έχει διακριθεί στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χρονιάς.

Αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό αφιέρωμα του Novacinema 2, θα αρχίσει με τη δραματική κομεντί «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν, με τον παλαίμαχο Μπρους Ντερν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μεταξύ άλλων, θα προβληθεί και «O Θρύλος του Μάϊκλ Κόλχαας», μια αληθινή ιστορία με τον Μαντς Μίκελσεν που διαδραματίζεται στη Νότια Γαλλία του 16ου αιώνα, καθώς επίσης η κομεντί «Η τέλεια ομορφιά», του Πάολο Σορεντίνο. Ξεχωρίζουν επίσης η ταινία «Κάποτε στη Νέα Υόρκη» με τους Μαριόν Κοτιγιάρ και Χοακίν Φοίνιξ, καθώς και η ταινία «Στο Δρόμο», που βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Τζακ Κέρουακ και παρουσιάζει το συναρπαστικό ταξίδι μιας παρέας στους ατέλειωτους αυτοκινητοδρόμους της Αμερικής, στα τέλη της δεκαετίας του ’40.

Για την Ελλάδα, το φετινό φεστιβάλ αποκτάει ιδιαίτερη σημασία, αφού στο διαγωνιστικό μέρος συμμετέχει και η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «TheLobster» με τους Κόλιν Φάρελ, τη Ρέιτσελ Γουάις και την Αγγελική Παπούλια, που διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα ανάμεσα σε 20 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο. Η τελευταία φορά που ελληνική ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών ήταν το 1998, όταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο με την ταινία «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα».

The post Στην Κρουαζέτ με τα κανάλια Novacinema! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα