Στην Επιτροπή Διαφάνειας στέλνει ο Καψής το πόρισμα για την ανεξαρτησία της ΕΡΤ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα καταθέσει ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την τήρηση του κώδικα δεοντολογίας.

Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να βγει από την κομματική διελκυστίνδα επισήμανε ο κ. Καψής, απαντώντας από το βήμα της Βουλής, στον αρμόδιο

τομεάρχη της ΝΔ Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για αδιαφανείς και παράνομες αποφάσεις της διοίκησης της ΕΡΤ.

Ο κ. Κεδίκογλου, επέμεινε στις καταγγελίες του για σκανδαλώδεις συμβάσεις και αποφάσεις της ΕΡΤ, αμφισβήτησε ότι λειτουργεί με ανεξαρτησία και αξιοκρατικά κριτήρια και ζήτησε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησής της. Διαφορετικά, είπε, ο υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραμονή τους και τις συνέπειες των πράξεών τους.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα περί διάλυσης της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δίνουν μια εντελώς άλλη εικόνα και έκανε λόγο «για σημαντικό νοικοκύρεμα», υποστηρίζοντας ότι από το έλλειμμα 9 εκατομμύριων ευρώ που παρουσίαζε μέχρι πέρυσι η δημόσια τηλεόραση, φέτος πέρασε για πρώτη φορά στο πλεόνασμα των 60 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ο κ. Καψής παραδέχτηκε ότι για κάποιες εκπομπές ήταν και ο ίδιος αποδέκτης παραπόνων σε ό,τι αφορά θέματα δεοντολογίας. Ωστόσο, πρόσθεσε, θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην ανεξαρτησία της και στο να παρεμβαίνει ο υπουργός για θέματα δεοντολογίας, όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε παράνομες προσλήψεις και διαγωνισμούς, σημειώνοντας ότι ο κ. Πεπόνης μετά από δική του μηνυτήρια αναφορά, ερευνά τη νομιμότητα συμβάσεων που υπέγραψε η σημερινή διοίκηση με στόχο -όπως είπε- την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

«Οι περισσότερες αποφάσεις της ΕΡΤ είναι άκυρες και παράνομες. Οι παράνομες διαδικασίες και οι παράνομες συμβάσεις δεν δεσμεύουν τη ΝΔ. Πάνω από όλα η δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι ασπίδα της κοινωνίας και ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας», κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.
Πηγή newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα