Στέγη στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές

Γράφει ο Πολιτικός

Ασφαλή στέγη στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι νιώθουν πως όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές δεν θα βρουν ψηφοδέλτια για να είναι εκ νέου υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμοι για μεταπήδηση στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης –παρά τις πολιτικές τους

διαφορές- είναι οι Γιώργος Καρράς (πρώην βουλευτής Ένωσης Κεντρώων), Κατερίνα Μάρκου (πρώην βουλευτής του Ποταμιού) και Χάρης Θεοχάρης (πρώην βουλευτής Ποταμιού και πρώην επικεφαλής πολιτικής κίνησης. Με τους τρεις βουλευτές έχουν γίνει παρασκηνιακές συζητήσεις, όμως οι ίδιοι περιμένουν ένα νεύμα από τη Φώφη Γεννηματά για να ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και οι τρεις διαπιστώνοντας ότι δεν έχουν πολιτική στέγη εμφανίζονται πρόθυμοι να πάνε στο ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας ότι στην τρέχουσα χρονική συγκυρία με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς προ των πυλών (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης) θα μπορούσαν να κλείσουν μία καλή συμφωνία με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Ειδικά ο Χάρης Θεοχάρης που απέτυχε και στο εγχείρημά του να συγκροτήσει δικό του κόμμα διαπιστώνει ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να ενταχθεί στο υπό συγκρότηση νέο κόμμα καθώς με αυτό θα συνεργαστεί κατά πάσα πιθανότητα το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ρίχνει γέφυρες προς το ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα είναι κατά πόσο η Γεννηματά είναι έτοιμη να τούς δεχτεί χωρίς να προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός της. Πάντως ως γνωστόν και η ίδια αναζητεί τη διεύρυνση και γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε το Σάββατο έχει προσκαλέσει στο Κάραβελ όλους τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με στόχο την επανένταξή τους στο κίνημα. Το ερώτημα είναι εάν θα εμφανιστούν στο κεντρικό ξενοδοχείο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όπως οι Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης και Ραγκούσης που ως γνωστόν λένε ότι το νέο εγχείρημά τους θα πρέπει να περιλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση οι παρουσίες στο Κάραβελ αποκτούν πολιτικό ενδιαφέρον. Δεν αποκλείεται ανάμεσα στους πρώην βουλευτές να εμφανιστεί και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται κοντά στην επανακάμψή του στο ΠΑΣΟΚ.

The post Στέγη στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα