Στα ύψη η δημοτικότητα Σόιμπλε στη Γερμανία

Και στην Ελλάδα τον αγαπάμε πολύ …

Αγαπητός όσο ποτέ στη χώρα του φαίνεται ότι είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος ξεπερνά σε δημοτικότητα και την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Infratest Dimap που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής Tagesthemen του ARD και της Die Welt.

Ειδικότερα, η δημοτικότητα του Σόιμπλε στη Γερμανία τον Αύγουστο φθάνει στο 70% ενώ από τον Απρίλιο και μετά αυξάνεται συνεχώς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 ο Σόιμπλε έχει κερδίσει πέντε μονάδες, ενώ αν η σύγκριση γίνει με τον Σεπτέμβριο του 2013, οπότε διενεργήθηκαν οι γερμανικές εκλογές, αυτή η άνοδος αγγίζει τις εννέα μονάδες.

Πιο δημοφιλής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, με 72%, ενώ η Μέρκελ βρίσκεται τρεις μονάδες πίσω από τον Σόιμπλε. Μόλις στο 48% είναι η δημοτικότητα του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πάντως, η ικανοποίηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και του SPD σημείωσε μικρή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πέφτοντας στο 54% ενώ αντίθετα το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι λίγο ή καθόλου ευχαριστημένο με το έργο της κυβέρνησης.
Πηγή Mega

The post Στα ύψη η δημοτικότητα Σόιμπλε στη Γερμανία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα