Σωρεία γερμανικών αντιδράσεων στις δηλώσεις Γιούνκερ

Μετά τη συνέντευξη στη Suddeutsche Zeitung

«Οριακές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις Γιούνκερ ο ένας από τους δύο αποδέκτες της κριτικής των δηλώσεων Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και Βαυαρός πρωθυπουργός Χόρστ Ζεεχόφερ.

Η προειδοποίηση του κ. Γιούνκερ για διάλυση της ευρωζώνης «σίγουρα δε συμβάλλει στον καθησυχασμό των διεθνών χρηματαγορών» πρόσθεσε ο κ. Ζεεχόφερ. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος Αλεξάντερ Ντομπρίντ διατύπωσε τις αμφιβολίες του αν ο κ. Γιούνκερ είναι το σωστό άτομο για το αξίωμα

του προέδρου του Eurogroup.

Μιλώντας στη Süddeutsche Zeitung ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν περιλαμβάνεται στις υποθέσεις εργασίας μου» και προειδοποίησε για τη διάλυση της ευρωζώνης. Τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. Οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να ξεκαθαρίσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν ότι είναι αποφασισμένες να εγγυηθούν την δημοσιονομική σταθερότητα και την νομισματική ένωση».

Παράλληλα, άσκησε κριτική σε δηλώσεις Γερμανών πολιτικών, λέγοντας «γνωρίζω ότι στη Γερμανία υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι επιδιώκουν εύκολες λύσεις, διότι αυτό τους εξασφαλίζει εύνοια. Όμως πέφτουν σε θεμελιώδη πλάνη. Όποιος νομίζει ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης θα λυθούν με τον αποκλεισμό ή τον τερματισμό της βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν έχει αναγνωρίσει τα πραγματικά αίτια της κρίσης».
Πηγή protothema.gr

Δείτε ακόμα: Η Γερμανία μεταχειρίζεται την Ευρωζώνη ως υποκατάστημα της, λέει ο Γιούνκερ

Keywords
Τυχαία Θέματα