Σόιμπλε: Τέλος οι διασώσεις αλά ελληνικά

Δεν θα υπάρξουν νέα προγράμματα διάσωσης σαν κι αυτά που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αν η Άνγκελα Μέρκελ κερδίσει τις εκλογές, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ισχυρότερη

Ευρώπη σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και να μην ζητάμε περισσότερα χρήματα από άλλους. Αυτός είναι λάθος τρόπος για μια ισχυρή Ευρώπη», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το CNN, εξαίρεση θα αποτελέσει η ίδια η Ελλάδα, η οποία αναμένεται να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια ύψους 10 δισ. ευρώ.

«Αν επανεκλεγεί η καγκελάριος Μέρκελ, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια πιο ισχυρή Ευρώπη, αυτή είναι η γενική θέση μας. Δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη, θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι κάθε χώρα – μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της», τόνισε ο Σόιμπλε.

Όπως επισημαίνει το CNN, οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, γίνονται εν μέσω βαθιάς ύφεσης στην Ευρωζώνη και ενώ «η Ελλάδα, μαζί με άλλες τρεις χώρες της Ευρωζώνης -την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο- παραμένουν εξαρτημένες από τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τέλος, αναφέρεται ότι ο Σόιμπλε αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, αρνήθηκε όμως ότι θα γίνει νέο «κούρεμα» είτε στην Ελλάδα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα