Σόιμπλε: «Αποκλείω την ελληνική χρεοκοπία»

Το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας απέκλεισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφλγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως «δεν πρόκειται να συμβεί» και επαναλαμβάνοντας πως οι εικασίες περί εξόδου της χώρας από το ευρώ βλάπτουν τόσο την ίδια όσο και την Ευρωζώνη συνολικά.Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες στη Σιγκαπούρη, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα

δεν θα χρεοκοπήσει, ενώ επανέλαβε την ανάγκη προώθησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

«Νομίζω ότι δε θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα» τόνισε. «Η Ελλάδα πρέπει να προβεί σε πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αυτό είναι επώδυνο. Όλοι πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι απαραίτητο», υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για φημολογίες σχετικά με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμιο για την Ελλάδα και το ευρώ».

Το Σάββατο η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην Ελλάδα. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η Αθήνα φαίνεται να σημειώνει σιγά – σιγά πρόοδο όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι πρέπει να επιμείνει στις συμφωνίες που έχει κάνει.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα