Σίμος Κεδίκογλου: «Η διαπραγμάτευση είναι μια τέχνη»

«Είναι ώρα…να παλέψουμε να αποκτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία»…τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο πρωινό του mega τονίζοντας ότι…  «η διαπραγμάτευση είναι μια τέχνη»!

Με τις δηλώσεις του αυτές… ο Σίμος Κεδίκογλου εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να επισκεφθεί ο ίδιος τις Ευρωπαϊκές πόλεις με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της

κρίσης και των ζητημάτων που δημιουργούνται άμεσα από αυτήν.

Είναι σίγουρο πάντως… ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το επόμενο ραντεβού της προσεχής Τετάρτης με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς μετά την συμφωνία τους ότι πρώτα θα αποφασίζονται οι λεπτομέρειες της οικονομικής πολιτικής και μετά να διαβιβάζονται από τον κύριο Στουρνάρα στο εξωτερικό.

Έτσι…απ ό,τι φαίνεται πολλά θέματα τα έχει πάρει πάνω του ο Αντώνης Σαμαράς αφού τα θεωρεί ιδιαιτέρως κρίσιμα…

Δεν θα γίνουν… απολύσεις αλλά μόνο μετακινήσεις υπαλλήλων μετά τις αλλαγές τόνισαν στελέχη της δημόσιας διοίκησης ενώ απ ό,τι φαίνεται βρέθηκαν τα «ισοδύναμα» μέτρα ύψους 3 δις ευρώ για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες!

Έτσι βλέπουμε να… παίρνουν «σάρκα και οστά» μέτρα όπως ο περιορισμός των δαπανών του δημοσίου και ειδικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της βουλής, της εξομοίωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης κα.

Πάντως η παράταση… της δανειακής σύμβασης κατά 2-3 χρόνια με επαναδιαπραγμάτευση των όρων της παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων αφού αναζητούνται μέτρα ύψους 11.5 δις ευρώ και για την επόμενη διετία που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι πολίτες ενώ το ΕΣΠΑ και τα κονδύλια αποτελούν ίσως μονόδρομο για την κυβέρνηση και τις όποιες επιλογές της…

Το σίγουρο… είναι ότι η ανεργία έχει μπει σοβαρά στις συζητήσεις αφού το 22.5% έχει δημιουργήσει πάνω από ένα εκατ. ανέργους σε απόγνωση οι οποίοι πρέπει οπωσδήποτε να επανενταχθούν στο εργασιακό δυναμικό της χώρας!

Είναι όμως όλα… εξαρτώμενα με την διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας και θα συμφωνήσω απόλυτα με το Σίμο Κεδίκογλου…ότι «Η διαπραγμάτευση είναι μία τέχνη»…!

Ο Αντώνης Σαμαράς… έδειξε ότι την κατέχει και θα αποδειχθεί καλύτερα σίγουρα στο μέλλον !

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα