Σε ανοδική τροχιά η Forthnet – Ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο σε συνδρομές

Με τον «αέρα» των 29 εκατομμυρίων ευρώ που μόλις άντλησε από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου , τα οικονομικά μεγέθη της Forthnet είναι σε ανοδική τροχιά, έχοντας όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Στα τέλη του 2012, κύκλοι της τηλεπικοινωνιακής αγοράς εκτιμούσαν ότι οι προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η Forthnet (δανεισμός, μείωση εσόδων, ανταγωνισμός ΟΤΕ TV,

κλπ) σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, θα ήταν ανυπέρβλητες. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, όμως, οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και σήμερα οι προοπτικές της Forthnet είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκές.

Η Forthnet όμως κέρδισε το καταναλωτικό κοινό καθώς έκλεισε το προηγούμενο έτος με επιδόσεις που αποτελούν ιστορικά υψηλά. Ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο σε συνδρομές συνολικά και τις 450 χιλιάδες συνδρομητικής τηλεόρασης. Έτσι, απευθύνθηκε στο καταναλωτικό κοινό με νέα πρόταση, λανσάροντας την υπηρεσία Nova 3Play που αναδεικνύεται πλέον ως κεντρικό πεδίο της επιχειρηματικής δράσης της εταιρείας, με γρήγορο Internet έως 24Mbps, σταθερή τηλεφωνία και πρόσβαση σε ποιοτικό θέαμα για όλη την οικογένεια, μέσα από περισσότερα από 250 αξιόλογα κανάλια! Προκειμένου, μάλιστα να ενισχύσει το περιεχόμενο της υπηρεσίας Nova 3Play δημιούργησε ένα νέο ψυχαγωγικό κανάλι, το Novalifε που ενσωμάτωσε στη νέα υπηρεσία. Η απήχηση του καταναλωτικού κοινού ήταν θετική και άμεση.

Δείχνοντας αποφασισμένη να διατηρήσει την απόλυτη υπεροχή στο τηλεοπτικό θέαμα υψηλής ποιότητας, το καλοκαίρι η Forthnet προχώρησε σε μία σειρά σημαντικών συμφωνιών αποκλειστικού τηλεοπτικού περιεχομένου. Κορυφαία θεωρείται η επέκταση της συμφωνίας μέχρι και τη σεζόν 2016-2017 για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, την Super League, που συγκεντρώνει το συντριπτικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον του ελληνικού φίλαθλου κοινού. Μάλιστα με την επέκταση της συμφωνίας πιστοποιούνται και οι μακροχρόνιες καλές σχέσεις της εταιρείας με τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αν εκείνη την περίοδο, υπήρξαν κάποιες «πένες» που μείωναν την αξία αυτών των σχέσεων εξαιτίας της μη ένταξης του Παναθηναϊκού, λίγους μόνο μήνες αργότερα, ήρθε ο ίδιος ο Συνεταιρισμός να τους διαψεύσει. Τον Νοέμβριο, η Super League ανακοίνωσε ότι και ο Παναθηναϊκός εντάσσεται στην Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων και για τις αγωνιστικές περιόδους 2015-2016 και 2016-2017, διαλύοντας κάθε αμφιβολία για τη θέση της Forthnet στον ελληνικό αθλητισμό όπως και των καναλιών Novasports.

Ταυτόχρονα, η Forthnet προέβη και σε επιβεβαίωση της υπεροχής των κινηματογραφικών καναλιών της, Novacinema, μέσω της ανανέωσης των μακρόχρονων και αποκλειστικών συνεργασιών της με τα καλύτερα θεματικά κανάλια (όπως το History Channel) και τα κορυφαία studio του Hollywood, 20th Century Fox, Warner Bros και Odeon. Εξαιρετικά σημαντικό σημείο των νέων συμφωνιών με τα studio είναι η εξασφάλιση δικαιωμάτων για μετάδοση των ταινιών και μέσω PC, tablets και smartphones, υποστηρίζοντας τη νέα στρατηγική της Nova για διάθεση περιεχομένου μέσω νέων πρωτοποριακών υπηρεσιών και συσκευών. Κατά αυτόν τον τρόπο ενισχύθηκε και τo πιλοτικό λανσάρισμα της υπηρεσίας Nova Go που επιτρέπει στους συνδρομητές να απολαμβάνουν τηλεοπτικό πρόγραμμα στο δικό τους χρόνο μέσω tablets, smartphones ή notebooks, live ή on demand, μέσα και έξω από το σπίτι.

Εν κατακλείδι με το λανσάρισμα, για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, υπηρεσιών όπως το Nova Go και το Nova 3Play, η Forthnet αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στην αιχμή της πρωτοπορίας. Ενώ το λανσάρισμα του Nova 3Play έμελλε να γίνει το κλειδί για την κατακόρυφη άνοδο της αξίας της και τα θετικά μεγέθη που εμφανίζει πλέον η εταιρεία. Ήδη από το πρώτο 9μηνο του 2013, η μείωση των εσόδων λιανικής επιβραδύνθηκε από το -8,9% στο -3,6%.

H εταιρεία ενίσχυσε τη θέση της αισθητά αυξάνοντας και τις ενεργές συνδέσεις (LLU) κατά διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους παρόχους μαζί. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο αγοράς της Forthnet σε συνδρομητές LLU αυξήθηκε κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας πλέον στο 30,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα