Σαρωτικές έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών του Διστόμου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας την Παρασκευή σε τράπεζα του Διστόμου.Ολο και περισσότερα στοιχεία συγκλίνουν ότι πίσω από τη ληστεία βρίσκεται η ομάδα Μαζιώτη.

Οι άνδρες της αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής εστίασαν αρχικά τις έρευνές τους στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Κόρινθο για τον εντοπισμό του κρησφύγετου των δραστών, όπου είχαν

κρύψει για τουλάχιστον 2 χρόνια το μεγάλο φουσκωτό που είχαν κλέψει τον Αύγουστο του 2012 από το λιμάνι της Καλαμάτας.

Ωστόσο οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, θεωρούν πολύ πιθανό οι τρεις ληστές να έχουν καταφύγει στην Αθήνα από όπου και πιθανότατα επέδραμαν για τη ληστεία στο Δίστομο.

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχει μπει το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας καθώς έχουν καταγραφεί τα χαρακτηριστικά τους. Πρόκειται για τρεις νεαρούς, που κρατούσαν πιστόλια, φορούσαν περούκες και γυαλιά ηλίου. Είχαν μελετήσει καλά την τράπεζα καθώς γνώριζαν πως δεν είχε πόρτα ασφαλείας και το λιμενικό ήταν «ακάλυπτο» διότι το σκάφος του λιμενικού με έδρα την Κόρινθο ήταν καθηλωμένο λόγω βλάβης.

Οι ληστές ήταν ψύχραιμοι ενώ στους πελάτες και τους υπαλλήλους της τράπεζας, είπαν να μην φοβηθούν καθώς εκείνοι «δεν πειράζουν πολίτες και πως και εκείνοι χρωστάνε».

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε η διευθύντρια της τράπεζας, οι ληστές την απείλησαν πως θα σκότωναν την οικογένειά της αν δεν άνοιγε αμέσως το χρηματοκιβώτιο.

Οι τρεις ένοπλοι δράστες με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν την Παρασκευή στην τράπεζα, από όπου άδειασαν 300.000 από δύο χρηματοκιβώτια και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία. Το ασημί τζιπ με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Οι δράστες συνέχισαν την πορεία τους από θαλάσσης. Με φουσκωτό διέσχισαν τον Κορινθιακό και έφτασαν στο Λουτρό Ξυλοκάστρου. Εκεί απελευθέρωσαν τον όμηρο, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ταμίας, οι ληστές τον ρώτησαν αν ξέρει κολύμπι και μόλις τους απάντησε θετικά του είπαν «βούτα!».

Για να εξαφανιστούν, χρησιμοποίησαν τελικά δύο αυτοκίνητα, ένα λευκό και ένα κόκκινο, που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή, ενώ η αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είχαν δύο συνεργούς, που τους περίμεναν στο Ξυλόκαστρο για να τους παραλάβουν.

Το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από τη Βοιωτία είχε κλαπεί στις 22 Αυγούστου του 2012 από το λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ το ασημί τζιπ που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο Δίστομο είχε κλαπεί το Μάιο του 2014 από την Αττική.

Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την καλά οργανωμένη ληστεία να κρύβονται τρομοκράτες, καθώς ήταν μεταμφιεσμένοι, έκαψαν το όχημα διαφυγής τους και δεν δίστασαν να πάρουν ακόμη και όμηρο.

Άλλωστε, η ληστεία την Παρασκευή θυμίζει σε αρκετά σημεία τη ληστεία του Νίκου Μαζιώτη στις Σπέτσες το 2012, όπου οι δράστες είχαν φύγει με φουσκωτό. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, στη συγκεκριμένη ληστεία συμμετείχε και ο αναζητούμενος συνεργός του Γιώργος Πετρακάκος, που θεωρείται άνθρωπος του διαβόητου φυγά Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος έχει ιδιαίτερη «προτίμηση» στις τράπεζες.
Πηγή ethnos.gr

The post Σαρωτικές έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών του Διστόμου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα