Ρωσικές σημαίες υψώθηκαν στον ουκρανικό ναύσταθμο στη Σεβαστούπολη

Tρεις ρωσικές σημαίες κυματίζουν από το πρωί της Τετάρτης σε μία από τις εισόδους του αρχηγείου του ουκρανικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, γεγονός που μαρτυρά ότι τουλάχιστον μερικές από τις βάσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας είναι πλέον υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Ναυτικού Σέργκι Μπογκντάνοφ ανακοίνωσε ότι 200 φιλορώσοι πολιτοφύλακες κατέλαβαν το αρχηγείο του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη.

«Είναι περίπου 200,

ορισμένοι φορούν κουκούλες. Δεν είναι οπλισμένοι και δεν έχει πέσει πυροβολισμός από την πλευρά μας. Έχουν οχυρωθεί στο εσωτερικό του κτιρίου», είπε.

Πηγή του Reuters μετέδωσε ότι τρεις ρωσικές σημαίες υψώθηκαν σε μία από τις πύλες του ουκρανικού ναυστάθμου στη Σεβαστούπολη. Τρεις ένοπλοι, πιθανότατα ρώσοι στρατιώτες με στολές χωρίς διακριτικά, έχουν τοποθετηθεί στην πύλη, ενώ μονάδες «αυτοάμυνας», έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Φωτογραφίες έδειξαν το προσωπικό των βάσεων να αποχωρεί υπό την παρακολούθηση ενόπλων χωρίς διακριτικά.

Επιπλέον στην περιοχή βρίσκονται ορισμένα άοπλα μέλη από τις λεγόμενες «δυνάμεις αυτοάμυνας» που συστάθηκαν από εθελοντές οι οποίοι υποστήριζαν την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Το πρωί της Τετάρτης, πάντως, ο oυκρανός υπουργός Aμυνας Ιχόρ Τενιούχ διεμήνυσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από την Κριμαία, παρά το γεγονός ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τη συνθήκη προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα