«Ραγδαίος εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας!»

Email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Δυστυχώς η ραγδαία «κινεζοποίηση» της Ελλάδας -με σύμπραξη πολλών δικών μας …σωτήρων της άρχουσας οικονομικής και πολιτικής εξουσίας- οδηγεί σε ραγδαία αποσάθρωση και εκφασισμό της κοινωνίας! Με τους κινδύνους εκτροπών κάθε μορφής να αυξάνουν πολύ ανησυχητικά!

Δεν θ’ αναφερθώ στα «κατορθώματα» των νοσταλγών του Χίτλερ ή άλλων «ηγετών» της κατάμαυρης ελληνικής ή διεθνούς ιστορίας, αλλά στα… παλικάρια που τώρα -αφού άφησαν τις μεταξύ τους δολοφονικές αναμετρήσεις- επιτίθενται

με διάφορους τρόπους και πρακτικές σε δημοσιογράφους ή άλλους αφύλακτους στόχους (π.χ. φτωχούς, άνεργους, μετανάστες κ.λπ)

Δεν ξέρω αν και ποιος είναι «μαύρη γάτα» και σε ποιο χώρο, αλλά είναι πλέον πολύ πιθανό ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αθλητικών συντακτών δεν είναι ούτε τόσο …αυθόρμητες ούτε τόσο τυχαίες, ούτε τόσο αμελέτητες, ούτε τόσο μεμονωμένες ή «εκρήξεις» αντικοινωνικών και αδίστακτων ατόμων!

Αν δεν εμπνέονται ή καθοδηγούνται ή ενθαρρύνονται από κάποιους αφανείς νοσηρούς εγκεφάλους, τότε οφείλουμε να δεχτούμε ως βάσιμο ότι γύρω μας πολλά άτομα οδηγούνται σε εκχυδαϊσμό της κοινωνικής συνύπαρξης και εκφασισμό της ζωής μας!

Όποιος δεν συμφωνεί με τη γνώμη κάποιου, λ.χ. δημοσιογράφου, δε σημαίνει ότι πρέπει να τον απειλεί, να τον ξυλοφορτώνει ή να τον εκβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο!

Όπως κανείς δεν δικαιούται να αυτοδικεί ή να υποκαθιστά το νόμο, την τάξη ή το δίκαιο γιατί δεν μπορεί να καθορίζει αυτοβούλως τα όριά τους!

Τα φαινόμενα του χουλιγκανισμού ποτέ δεν αντιμετωπίσθηκαν σωστά, αλλά -όπως θλιβερά μάς απέδειξαν τα πρόσφατα νέα από την Αγγλία για την τραγωδία του Χίλσμπορο- ποτέ δεν είμαστε σίγουροι ότι το δικό μας Κράτος δεν άφησε να …περιπλανώνται για κάθε μελλοντική χρήση…
Ήρθε λοιπόν μήπως τώρα ή ώρα -που βοηθούν και οι κοινωνικές συνθήκες- να βρουν χώρο έκφρασης οπουδήποτε;

Αν είναι έτσι ας προετοιμασθούμε για τα χειρότερα και φυσικά για ραγδαία αύξηση ποινικών αδικημάτων, όχι μόνο με αφορμή έναν αθλητικό αγώνα, αλλά παντού και κάθε στιγμή!

Ξέρω ότι οι αρχές έχουν πολύ φόρτο με πάρα πολλά νοσηρά φαινόμενα της καταρρέουσας Ελλάδας, αλλά ας ανησυχήσουν περισσότερο κι ας ψάξουν ταχύτερα, προσεκτικότερα και βαθύτερα όλα τα δήθεν …μεμονωμένα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας!

Γιατί το …μαύρο πρόσωπο μιάς κοινωνίας δεν εμφανίζεται ποτέ αμέσως και γρήγορα, ούτε σε συγκεκριμένο χώρο…

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας,
Μέλος Επιτροπής Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα