Ραχόι-Μέρκελ: Αν η Ελλάδα τηρήσει τις συμφωνίες έχει μέλλον

Μας έπεισαν …

Αν η Ελλάδα τηρήσει τις συμφωνίες, τότε έχει μέλλον, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση στην ΕΕ δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, σημείωσε ότι η νέα

ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τους κανόνες της ευρωζώνης.

Ο Μαριάνο Ραχόι σημείωσε ότι το σημαντικό είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τώρα μεταρρυθμίσεις. Στόχος, πρέπει να είναι η οικονομική ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας:

«Αυτό συνιστά σταθερή βάση, ώστε η χώρα να μπορεί μόνη της να λειτουργήσει καλά. Και εάν οι συμφωνίες τηρηθούν, τότε η Ελλάδα θα έχει μέλλον. Θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι και εάν τα πράγματα υλοποιηθούν σωστά, εάν υπάρξει λογική, εάν τηρηθούν οι συμφωνίες, τότε μπορούν τα πράγματα στην Ελλάδα να πάνε καλά σε λογικό χρόνο».

«Για την κατάσταση στην Ελλάδα, έχουμε πολύ κοινή θέση, σε ό,τι αφορά το εάν είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και το εάν είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη. Η Γερμανία και η Ισπανία βρίσκονται σε αυτό το θέμα, στον ίδιο δρόμο», δήλωσε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ, απέδωσε τα εύσημα στην Ισπανία, δηλώνοντας ότι η χώρα της Ιβηρικής βοηθά την Ευρώπη να βγει σταδιακά από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω η νομισματική ένωση.

Στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Μαδρίτη σημείωσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο, υπογράμμισε ότι η πορεία της Ισπανίας συνιστά το καλύτερο παράδειγμα πως έχουν γίνει σωστές κινήσεις στην Ευρώπη.

Πέραν της οικονομίας, το άλλο μείζον θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν το μεταναστευτικό, το οποίο ο Μ. Ραχόι χαρακτήρισε την μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία μια ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο και την μετανάστευση.

«Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να πούμε σαφώς – που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να πει, να ορίσει ποιες είναι οι ασφαλείς χώρες προέλευσης … και πρέπει να εργασθούμε για έναν μελλοντικό εναρμονισμό (διαχείρισης)» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η σημερινή κρίση «αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη στα χρόνια που έρχονται».

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει άρει την ισχύ της συμφωνίας του Δουβλίνου, που απαιτεί την κατάθεση αίτησης χορήγησης ασύλου στη χώρα εισόδου στην Ένωση.

«Οι ρυθμίσεις του Δουβλίνου ισχύουν και περιμένουμε από τις ευρωπαϊκές χώρες μέλη να τις τηρήσουν. Όποιος φθάνει στην Ουγγαρία πρέπει να καταγραφεί εκεί και να περάσει από τη διαδικασία του ασύλου εκεί» υπογράμμισε.
Πηγή ethnos.gr

The post Ραχόι-Μέρκελ: Αν η Ελλάδα τηρήσει τις συμφωνίες έχει μέλλον appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα