Προβοκάτσιες και αλήθειες για την υπόθεση των συλληφθέντων της Κοζάνης

Το θέμα με τους τέσσερις νεαρούς συλληφθέντες της Κοζάνης δεν είναι η προβοκατόρικη τοποθέτηση του σχολιαστή του Mega, Γιάννη Πρετεντέρη για το «Πότε πρόλαβαν 20χρονα παιδιά να γνωρίσουν και να μισήσουν την κοινωνία» ούτε φυσικά το δράμα των οικογενειών τους, οι οποίες φαίνεται να στηρίζουν τους γόνους τους, αλλά γιατί αυτά τα παιδιά ενώ είχαν δεκάδες επιλογές, επέλεξαν την πιο ακραία,

την πιο επώδυνη για τους ίδιους! Ποια κοινωνικά ελατήρια τους ώθησαν να πάρουν τα όπλα στα χέρια και να κάνουν ό,τι κάνουν; Μάλιστα το γεγονός ότι είναι «ΒουΠου» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο σχολιαστής του μεγάλου καναλιού, εννοώντας, παιδιά των βορείων προαστίων, περισσότερο απαντάει στα ερωτήματα, παρά μπερδεύει! Αφού ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι οι ευκατάστατοι μπορούν να μπουν μπροστά και να δημιουργήσουν ρεύματα, κινήματα, ιδεολογίες και πρωτοπορίες, αλλά ταυτόχρονα να προκαλέσουν και μεγάλο πόνο!

Τηλεοπτικά για άλλη μια φορά η υπόθεση παρουσιάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο και χωρίς εκπλήξεις, ξεχωρίζουμε μόνο την χθεσινοβραδινή τοποθέτηση του Αντώνη Κανάκη στους «Ράδιο Αρβύλα»: «Νιώσαμε παράξενα και άσχημα, όταν είδαμε πόσα νέα είναι τα παιδιά που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Κάνοντας αυτές τις επιλογές μάλλον έχουν καταστρέψει τη ζωή τους για πάντα. Νομίζω ότι αυτή η θλίψη, λίγο πολύ όλους μας έχει αγγίξει. Δεν τα λέμε αυτά για να δικαιολογήσουμε τις εν λόγω πράξεις. Εννοείται ότι τις καταδικάζουμε. Καιρός είναι να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και να δούμε αυτούς τους νέους όχι ως παράσιτα, αλλά ως προϊόντα αυτής της κοινωνίας, μπας και κάποια στιγμή τη θεραπεύσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα