Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα

Στέλνει στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»

Σκηνικό έντασης συνεχίζει να στήνει η Άγκυρα, που το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι βγάζει στο Αιγαίο το σκάφος «Τσεσμέ» για έρευνες έξω από τις ακτές του Άθω και της Θάσου.

Η NAVTEX που εκδόθηκε το μεσημέρι, μόλις μερικές ώρες μετά την συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά και την «προειδοποίηση» ότι υπάρχουν τρόποι να απαντηθούν διπλωματικά και νομικά οι προκλήσεις της Άγκυρας, αναφέρει ότι το TCG

CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεοτέρας»

Νέο «επεισόδιο» στα Ίμια είδαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι

Μετά από τα δύο χτεσινά «επεισόδια», το CNN Turk μεταδίδει σήμερα και τρίτο περιστατικό. Το τελευταίο διάστημα, τουρκικά ΜΜΕ επιδίδονται σε «μπαράζ» επικοινωνιακά προκλητικών δημοσιευμάτων, τα οποία διαψεύδονται από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με το τελευταίο «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα, το ελληνικό σκάφος «ΑZ 913», κατευθύνθηκε στις 9 το πρωί από την Καλόλιμνο, στα Ίμια και μετά «παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Υποστηρίζει δε, ότι σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το ελληνικό, αλλά και πως τρία ακόμα πλοία που ήταν σταθμευμένα στη βάση του Turgutreis, έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν στην περιοχή.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το ελληνικό σκάφος έπαθε και βλάβη, βρισκόμενο μέσα στα «τουρκικά χωρικά ύδατα»!

Το CnnTurk μας «ενημερώνει» μάλιστα ότι οι Έλληνες λιμενικοί επιχείρησαν να μιλήσουν στους Τούρκους και οι Τούρκοι ανταποκρίθηκαν. Το ελληνικό σκάφος φέρεται να έμεινε 30 λεπτά στα «τουρκικά χωρικά ύδατα» μέχρι να επισκευαστεί και στην συνέχεια στις 10.15 ρυμουλκήθηκε στα… ελληνικά χωρικά ύδατα.

Συνολικά, το περιστατικό διήρκησε 75 λεπτά μέχρι να αποχωρήσει το ελληνικό σκάφος αφού χρειάστηκε να φέρει υλικά για την επισκευή μηχανικός από την Κω με φουσκωτό.

Το άρθρο του τουρκικού δικτύου συνοδεύεται από φωτογραφικό «ρεπορτάζ».
Πηγή ethnos.gr

The post Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα