Προφυλακιστέος ο Δ.Παπαχρήστος για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας, που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο 78χρονος κατηγορούμενος κατονομάστηκε από τον προσωρινά κρατούμενο πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ως ένα απο τα πρόσωπα που «μοίρασε» μιζες.

Με σύμφωνη γνώμη και της επίκουρης εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου

ο κατηγορούμενος οδηγείται στις φυλακές.

Ο κ. Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, φέρεται σύμφωνα με την απολογία Κάντα να του έχει δώσει συνολικά το ποσό των 750 χιλιάδων ευρώ.

Σε λογαριασμούς του Δημήτρη Παπαχρήστου φέρεται να έχουν εντοπιστεί εισροές και εκροές 4,6 εκ. ευρώ.

Απολογούμενος ο 78χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας, φέρεται να ομολόγησε ότι ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που εντοπίστηκαν διακινήθηκαν σε «παράνομες αμοιβές».

Ο 78χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο Αντώνης Κάντας εισέπραξε 950.000 ευρώ και όχι 750.000, όπως ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κατά τον κ. Παπαχρήστο, τις 300.000 ευρώ από αυτά, ο συγκατηγορούμενός του, Αντώνης Κάντας, τις «πήρε σε μετρητά».

Ανέφερε, επίσης, ότι από τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ επεστράφη πίσω στον αντιπρόεδρο της WEGMANN ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε κατά την ανάκριση σε νέα πρόσωπα που δωροδοκηθήκαν, πλην δύο απόστρατων αξιωματικών για τους οποίους είπε ότι έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα