Πρέπει να μάθουμε να επιλέγουμε τον αντίπαλο

Ανοιχτή επιστολή της δημοσιογράφου Εύας Νικολαίδου για την υπόθεση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη

Με έκπληξη διάβασα την επιστολή της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων που αναφέρονταν στο επίδομα ανεργίας που έλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Δημήτρης Τρίμης. Και αναρωτιέμαι στην 80χρονη ιστορία της ΕΣΗΕΑ, αν υπήρξε ποτέ πρόεδρος, (προνομιακή θέση για ένα από τα ισχυρότερα

Σωματεία του τόπου μας), που να αναγκάστηκε να πάρει επίδομα ανεργίας! Άραγε δεν θα μπορούσε ο Δημήτρης Τρίμης να εκμεταλλευτεί την θέση του με διάφορους τρόπους, προκειμένου να αποκομίσει οφέλη; Οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων γνωρίζουν πολύ καλά τη μικρή ή τη μεγάλη ιστορία που κουβαλάει ο καθένας μας.

Η εν λόγω υπόθεση όμως κύριε πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ μου θύμισε μια συνέντευξη που είχα την τύχη να μου παραχωρήσει η διάσημη συγγραφέας, Μαργκερίτ Γιουρσενάρ όταν την ρώτησα, «Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο» για να μου απαντήσει, «Όταν πρόκειται να αναμετρηθείς με έναν αντίπαλο, πρέπει να τον εκτιμάς, διότι διαφορετικά θα ηττηθείς»! Αλλιώς, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες! Για αυτό κύριε πρόεδρε – κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς περαιτέρω με το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα