Πώς την “βγάζει” τόσα χρόνια ο πρόεδρος αφού δεν εργάζεται πουθενά

email του Νίκου Ρούσση για το Enimerosi24
Ανταποκριτής από το Στρασβούργο, για την “Ελευθεροτυπία”, την “Τηλεόραση της Βουλής” και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βιογραφικά και «πόθεν έσχες» ανά χείρας…

Είθισται, στον ιδιωτικό τομέα, όταν προσέρχεται κάποιος αναζητώντας εργασία να προσκομίζει, πρώτα απ’ όλα, το βιογραφικό του.

Ο υποψήφιος εργοδότης απαιτεί να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία αυτού που προαλείφεται για υπάλληλος, στέλεχος ή διευθυντής της επιχείρησης του.

Δεν μπορεί, λόγου χάρη, να προσληφθεί

κάποιος που, επειδή είναι καλός στο «μπλά-μπλά» προσπαθεί να παραμυθιάσει τον υποψήφιο εργοδότη του, με διαβεβαιώσεις του στύλ «εγω θα στην κάνω την επιχείρηση να πετάει», «εγώ ξέρω τα μυστικά των ανταγωνιστών και θα τους διαλύσω» και άλλα τέτοια φαιδρά.

Κάτι τέτοιοι τύποι συνωστίζονται, χωρίς ελπίδα, στα ταμεία της ανεργίας, μετά τις κλωτσιές που δικαιολογημένα τρώνε από την όποια εργοδοσία.

Στο “μαγαζάκι” της ΕΣΗΕΑ όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθόσον δεν ανήκει στον ιδιωτικό τομέα παρόλο που, με την πολιτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της, κατάφερε να κλείσει εφημερίδες, να συμβάλλει στην απόλυση εκατοντάδων δημοσιογράφων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του Τύπου και να ανεχθεί, χωρίς ίχνος αντίστασης, απολύσεις ακόμη και σε μίντια που ελέγχονται από το “τιμημένο ΚΚΕ”.

Εδώ, στην ΕΣΗΕΑ, τα “βιογραφικά” δεν φαίνεται να έχουν και μεγάλη σημασία ούτε, βέβαια και τα “πόθεν έσχες” εκείνων που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των επαγγελματιών δημοσιογράφων της Αθήνας.

Με αποκορύφωμα, ύστερα από κομματικές διαβουλεύσεις, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, να υπάρχει- εν έτει 2013- πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ (της Ενωσης, δηλαδή, των Δημοσιογράφων) με δύο αράδες “βιογραφικό”, από το οποίο δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε επαγγελματίας δημοσιογράφος, με την έννοια του ρεπόρτερ, του επώνυμου αρθρογράφου, σχολιαστή ή επιμελητή ύλης.

Να υπάρχει- εν έτει 2013- πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, με άγνωστο “πόθεν έσχες”, από την δημοσιοποίηση του οποίου θα μπορούσαμε να καταλάβουμε και μείς οι “ανώνυμοι γραφιάδες”, πώς την “βγάζει” τόσα χρόνια ο πρόεδρος αφού, όπως λέει, δεν εργάζεται πουθενά.

Αλλη κατάκτηση κι’ αυτη του δημοσιογραφικού κινήματος στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης των δημοσιογράφων είναι …άνεργος.

Με λιτό βιογραφικό, όμως, και περιεκτικότατη αναφορά στις σπουδές και στην δημοσιογραφική του προϊστορία, είναι και ο ταμίας της Ενωσης.

Να πάμε, μήπως, και στους άλλους που τους αβαντάρισαν και πριμοδότησαν τις αποφάσεις τους?

Μίζεροι συνταξιούχοι, άνεργοι ή ενεργά κομματόσκυλα οι περισσότεροι.

Μπορείς να περιμένεις προκοπή από δαύτους όταν άλλος ασχολείται με το να καπαρώσει τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ μόλις αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα, όταν η άλλη, λαμβάνουσα την σύνταξη της, αφιερώνει τον χρόνο της στην προστασία των ζώων και όταν κάποιοι χρεωκοπημένοι, ως δημοσιογράφοι και ως συνδικαλιστές, εκλιπαρούν, με τα γερασμένα τους ..χαμόγελα να ξαναψηφισθούν.

Επειδή, λοιπόν, έρχονται εκλογές για νέα διοίκηση στην ΕΣΗΕΑ και επειδή, όλες αυτές τις μέρες μπάφιασα με βαρύγδουπες προεκλογικές ανακοινώσεις των υποψήφιων δημοσιογραφικών παρατάξεων- που μάλλον απευθύνονται σε πειθήνια και μη σκεπτόμενα όργανα κάποιας “Κόβας” και όχι σε επαγγελματίες δημοσιογράφους- θα ήθελα δημόσια να προτείνω.

Ολοι οι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, με το πλήρες βιογραφικό και τα πόθεν έσχες ανα χείρας.

Νά μάθει ο…κλάδος, ποιοί ήσαστε, τι κάνατε στο επάγγελμα (μήπως λ.χ διαπρέψατε στο αστυνομικό ρεπορτάζ ως ρουφιάνοι της Αστυνομίας ή στο οικονομικό ρεπορτάζ ως ενταγμένοι στα πέϊ ρόλ τραπεζών και του υπουργείου Οικονομικών) και κυρίως ποιά στοιχεία είναι αυτά που θα κάνουν τους δημοσιογράφους να σας ξαναεμπιστευθούν για θέσεις, στις οποίες μεγαλουργήσατε με την απραξία, την διαπλοκή και τις ίντριγκες σας.

Να πείτε ξεκάθαρα στον …κλάδο, ότι είστε ταγμένοι στην υπηρεσία πολιτικών κομμάτων καί ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κατακτήσετε οφίτσια στην ΕΣΗΕΑ, για να βοηθήσετε, όπως μπορεί ο καθένας και όπως έκαναν κι’ άλλοι πρίν από σας, την πολιτική του παράταξη.

Χρειάζεται μία ομαδική ψυχοθεραπεία, ας πούμε….

Είμαι ο Τρίμης, υπηρετώ τον Σύριζα και νομίζω πως είμαι καλά, παραδείγματος χάρη.

* Σ’ ό,τι με αφορά, ύστερα από 30 και πλέον χρόνια στην υπηρεσία της καλώς εννοούμενης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και μη έχοντας ποτέ μου συμμετάσχει σε κάποιον πολιτικό ή συνδικαλιστικό σχηματισμό, αποφάσισα να εκτεθώ δια της υποψηφιότητας μου με την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.

Διότι και επαγγελματίας είμαι, και δημοσιογράφος και μακροσκελές (γνωστότατο στον πάσα έναν) βιογραφικό έχω και το πόθεν έσχες μου είναι μηδενικό.

Μαυρίστε με…….

Keywords
Τυχαία Θέματα