Ποιός είναι ο «ανακριτής» της τρόϊκα;

Email του Νίκου Ρούσση για το Enimerosi24
Ανταποκριτής του ΑΠΕ και της «Ελευθεροτυπίας» στο Στρασβούργο

Πάλι σε «άλογο κουτσό» ποντάρισαν όσοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, να κληθεί σε λογοδοσία η τροϊκα για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό, στην «άτυπη» (σ.σ προσοχή στο άτυπη παρακαλώ) εξεταστική υποεπιτροπή της …Επιτροπής Οικονομικών της Ευρωβουλής, της οποίας ηγείται ο «πολύς» Αυστριακός ευρωβουλευτής Οτμάρ Κάρας.

Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι, κανένα από τα ευρωπαϊκά

ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την αυτοαναληφθείσα δραστηριότητα του Κάρας να «ανακρίνει» και να «θέσει προ των ευθυνών της την τρόϊκα» και λαμβανομένου υπόψη ότι τα μόνα μίντια που ασχολήθηκαν μ’ αυτή την ιστορία είναι τα Αυστριακά (για ευνόητους λόγους) και τα ημεδαπά, που «σήκωσαν» πολύ το θέμα, για να δώσουν υπόσταση στο «μεγάλο ενδιαφέρον» που παρακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την δράση αυτής της …»άτυπης υποεπιτροπής», κρίνεται σκόπιμο να δοθεί στη δημοσιότητα το «χου ιζ χού» του επικεφαλής της.

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Οτμάρ Κάρας, λοιπόν, είναι μέλος της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2002, εκπρόσωπος της για οικονομικά θέματα την περίοδο 2002-2004 και αντιπρόεδρος και ταμίας της Ομάδας ΕΛΚ την περίοδο 2004-2011.

Της μεγαλύτερης, δηλαδή, Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, που με την ψήφο των μελών της (και του Κάρας συμπεριλαμβανομένου) ενέκρινε όλα τα ψηφίσματα που αφορούσαν έγκριση των πολιτικών λιτότητας που επέβαλλε η Κομισιόν (ένα από τα κομμάτια της τροϊκα) στα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη.

Της ομάδας, δηλαδή, στην οποία ανήκε και ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, όταν ήταν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο οποίος, σύμφωνα με το ανέκδοτο που κυκλοφορεί, θα κληθεί, αύριο μεθαύριο, από τον Κάρας ν’ απαντήσει σε αμείλικτα ερωτήματα, για το πώς μπούκαρε η «τρόϊκα» στην Ελλάδα.

Ο κ. Κάρας, όμως, διετέλεσε και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Schuman στη Βουδαπέστη αλλά αναρριχήθηκε, όχι τυχαία, στη θέση του Αντιπρόεδρου του Ιδρύματος Robert Schuman.

Ενός Ιδρύματος που, όπως έχουν υποστηρίξει έγκυροι ευρωπαίοι αναλυτές, στόχος του είναι η εφαρμογή ενός σχεδίου, για την χρησιμοποίηση της κρίσης του ευρώ ως δικαιολογία, για μία τεράστια φιντεραλιστική υφαρπαγή της εξουσίας από τις εθνικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ενός Ιδρύματος που, πάλι σύμφωνα με τους ευρωπαίους αναλυτές, διατηρεί μακροχρόνιους και στενούς δεσμούς με τα ιδρύματα National Endowment for Democracy ( NED) και το Open Society Institute, που φέρονται να χρηματοδοτούνται από τον Τζώρζ Σόρος!

Θα έλεγα σ’ όσους περιμένουν από τον Κάρας νά «βάλει τα δύο πόδια της τρόικα σ’ ένα παπούτσι», ν’ αγοράσουν …πέδιλα.

Για το …καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα