Ποιοι υπονομεύουν τις προσπάθειες Τσίπρα

Προτιμούν εκλογές για την… καρέκλα

Γράφει ο Πολιτικός

Ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- όποτε αυτή συνεδριάσει για να εγκρίνει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές- δίνουν πολλά στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα δημιουργείται ένα μπλοκ μελών της Κεντρικής Επιτροπής που θα επιδιώξει να αμφισβητήσει τη συμφωνία

και να την απορρίψει όταν θα γίνει η ψηφοφορία για να περάσει από το κεντρικό όργανο. Πρόκειται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ανάμεσά τους και βουλευτές- που πιστεύουν εκ των προτέρων ότι η συμφωνία θα είναι τόσο επώδυνη και βαριά για την κυβέρνηση που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην περαιτέρω δημοσκοπική της πτώση. «Θα γίνουμε νέο ΠΑΣΟΚ» λένε όσοι υπερασπίζονται την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη συμφωνία ή συμφωνούν με την πρόταση για υπερψήφισή της από 180 βουλευτές για να επιμεριστούν οι πολιτικές ευθύνες και στα άλλα κόμματα.

Τα συγκεκριμένα στελέχη θεωρούν ότι είναι προτιμότερο ο Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει εκλογές με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να περισώσει ό,τι μπορεί από τις δυνάμεις του και να παραμείνει στη Βουλή από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι θέσεις αυτές που σε μεγάλο βαθμό απηχούν τις απόψεις του διδύμου Σκουρλέτη-Φίλη απορρίπτονται κατηγορηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου που έχει αποφασίσει εδώ και πολλούς μήνες ότι θέλει να κλείσει τη συμφωνία και να αποφύγει τις εκλογές, περιμένοντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας.

Ωστόσο φαίνεται πως δημιουργείται ένας νέος εσωκομματικός πόλος στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου που θα προσπαθήσει να απομειώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη συμφωνία δημιουργώντας πολιτικό θέμα στην Κεντρική Επιτροπή. Το Μαξίμου παρακολουθεί αυτές τις κινήσεις και περιμένει τις αντιδράσεις των στελεχών στις οποίες αναμένεται να απαντήσει- εφόσον εκδηλωθούν- με οξύτητα.

The post Ποιοι υπονομεύουν τις προσπάθειες Τσίπρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα