Πλασματική αισιοδοξία για σύντομες αλλαγές σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ, MEGA

Κι ενώ η αγορά βρίσκεται σε μια αναμονή σημαντικών αλλαγών στα media… σύμφωνα με τις προσδοκίες που γεννούν δημοσιεύματα, διαρροές, αλλά και τοποθετήσεις παραγόντων… Αλλαγές δηλαδή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ιστορικών επιχειρήσεων ΜΜΕ, όπως είναι ο ΔΟΛ, ο ΠΗΓΑΣΟΣ, το MEGA… Στην πραγματικότητα, οι πληροφορίες από τις τράπεζες, αλλά και από άλλα επιχειρηματικά κέντρα, φαίνεται να μη συμμερίζονται

την αισιοδοξία που πλανάται, κυρίως ως προς το χρόνο που θα συμβούν αυτές οι αλλαγές.

Με λίγα λόγια δεν συμμερίζονται την ταχύτητα με την οποία εμφανίζονται ότι θα αλλάξουν χέρια οι παραπάνω επιχειρήσεις.

Βασικός ανασταλτικός παράγοντας στις εξελίξεις… αναμφισβήτητα είναι η απροθυμία των τραπεζών να προχωρήσουν σε «κούρεμα» των δανείων που βαραίνουν τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Επιπλέον όμως και οι υποψήφιοι επενδυτές δεν δείχνουν να βιάζονται… περιμένοντας να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που το τίμημα που θα απαιτηθεί να καταβάλλουν να είναι το λιγότερο δυνατόν!

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ο χρόνος δεν τρέχει το ίδιο για τους απλήρωτους εργαζόμενους στις προς πώληση επιχειρήσεις… παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις… Για παράδειγμα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΠΗΓΑΣΟΥ που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τις αμοιβές πολλών μηνών… Δεν μπορούν δηλαδή να περιμένουν να αλλάξει χέρια η εταιρία για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους! Ακόμη και σε καλό δρόμο να ήταν οι διαπραγματεύσεις… η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα για να κάνουν κι άλλο υπομονή ώστε να πληρωθούν από τον νέο ιδιοκτήτη!

Επίσης, μπορεί να μην είναι αντίστοιχη η κατάσταση σε ΔΟΛ και MEGA… αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, για άλλους λόγους φυσικά οι διαδικασίες έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αργές.

Με λίγα λόγια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο – για παράδειγμα ως προς τον ΔΟΛ, στις 31 Μαΐου να μην υπάρξει φως… αλλά και για το MEGA που επίσης έχει φανεί ότι η υπόθεση μπορεί να συρθεί ακόμη και μέχρι τις αρχές της νέας σεζόν ή του νέου έτους!

The post Πλασματική αισιοδοξία για σύντομες αλλαγές σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ, MEGA appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα