Π.Καψής: Η ΝΕΡΙΤ θα κοστίζει λιγότερο από την ΕΡΤ

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει η επαναφορά του ανταποδοτικού τέλους για τη ΝΕΡΙΤ, ύψους 3 ευρώ το μήνα, καθώς οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες οι οποίες δεν τους παρέχονται, o αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υφυπουργός Παντελής Καψής δήλωσε στο ΑΠΕ ότι η «η ΝΕΡΙΤ έχει συγκροτηθεί και το πρόγραμμα το οποίο θα προβληθεί στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μηνών παραγγέλνεται σήμερα».

Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις για το γεγονός ότι ενώ το κόστος

λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ για το 2014 θα είναι 100 εκατ. ευρώ, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν 191 εκατ. ευρώ μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Το επιπλέον ποσό αποτελεί ουσιαστικά ένα ακόμα φόρο για τον υπερφορολογημένο πολίτη.

Ο κ. Καψής σημείωσε ότι «δεν θα πάμε ξαφνικά από την μία ημέρα στην άλλη σε μια έτοιμη τηλεόραση που θα αρχίσει να εκπέμπει, αλλά αυτό γίνεται με έναν προγραμματισμό», ενώ συμπλήρωσε ότι «το μείζον είναι όμως το συνολικό κόστος αυτού του φορέα, το οποίο θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της ΕΡΤ χωρίς να παράγεται λιγότερο έργο».

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τόνισε ακόμη ότι το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα αρχίσει ουσιαστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σταδιακά. «Το πρόγραμμα θα αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ανοίγει το Τρίτο Πρόγραμμα, έρχονται κάποιες καινούργιες σειρές, έρχονται εκπομπές, ταινίες. Δηλαδή το πρόγραμμα δεν αρχίζει τον Μάρτιο, αλλά ουσιαστικά, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αρχίζει σταδιακά» ανέφερε.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα