Πηγές γερμανικού ΥΠΟΙΚ: Παρεξηγήθηκε ο Σόιμπλε

Παρεξηγήθηκαν στην Ελλάδα οι δηλώσεις Σόιμπλε, λένε κύκλοι του γερμανικού υπουργείου των Οικονομικών μιλώντας στο MEGA.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν θέτει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ καθώς αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί από την Ελλάδα

με καταφατικό τρόπο ως προς την παραμονή της.

Όπως εξήγησε η ίδια πηγή, αυτό που ήθελε να πει ο κ. Σόιμπλε είναι πως εάν η Ελλάδα χρειαστεί νέα βοήθεια τότε «εμείς είμαστε εδώ» και πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα χαρεί εάν η Ελλάδα βγει με τις δικές της δυνάμεις στις αγορές και βρει κεφάλαια και πως εάν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό τότε το Βερολίνο θα είναι διατεθειμένο να βοηθήσει.

Kληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Σόιμπλε, η εκπρόσωπός του Μαριάνε Κοτέ, είπε στο κυβερνητικό briefing ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν είπε επί της ουσίας κάτι καινούργιο.

Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της Ευρωζώνης και επανέλαβε ότι εφόσον, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά.

Εναπόκειται, ωστόσο, στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί νέα βοήθεια, διευκρίνισε και συμπλήρωσε ότι η Γερμανία είναι κατ’ αρχήν πρόθυμη να συμβάλει, αλλά το ζήτημα θα τεθεί το φθινόπωρο, όταν θα έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.
Πηγή megatv.com

Keywords
Τυχαία Θέματα