Οι… σκράπες που έγιναν αριστούχοι για μία θέση εργασίας

Μπήκαν στη Δημοτική Αστυνομία για να εφαρμόσουν τον Νόμο, όμως οι ίδιοι τον παραβίασαν με το «καλημέρα». Ο λόγος για έξι υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου, οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν επιπλέον μόρια παρουσιάζοντας ψεύτικα πτυχία ξένων γλωσσών αλλά και απολυτήρια σχολείου με άριστους βαθμούς, αν και αποφοίτησαν μόλις ξεπερνώντας τη βάση.

Η «Ε» αποκαλύπτει την έκθεση-φωτιά της Δημοτικής Αστυνομίας, που διενεργήθηκε έπειτα από εντολή του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί στον εισαγγελέα.

Η φράση «δάσκαλε που

δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» ταιριάζει «γάντι» στους έξι δημοτικούς αστυνομικούς που προσελήφθησαν το 2005 έπειτα από διαγωνισμό, παρουσιάζοντας πλαστές βεβαιώσεις. Με τον τρόπο αυτόν αλλοίωσαν τους πίνακες κατάταξης σε βάρος άλλων υποψηφίων, που έμειναν εκτός. Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν έγινε διασταύρωση των φακέλων τους με τα έγγραφα που προσκόμισαν τα σχολεία και τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα οποία εμφανίζονται στις παραποιημένες βεβαιώσεις.

Ενδεικτικά, ένας υποψήφιος, ο οποίος σήμερα εργάζεται στον κλάδο ΔΕ23 της Δημοτικής Αστυνομίας, προσκόμισε τίτλο γλωσσομάθειας First Certificate, όμως το Βρετανικό Συμβούλιο απάντησε πως «δεν είναι εγγεγραμμένος στα αρχεία των επιτυχόντων για το δίπλωμα First Certificate του Πανεπιστημίου του Cambridge». Ακόμη, παρουσίασε απολυτήριο από το 1ο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Ρόδου με βαθμό 17 και 2/14, όμως το αποδεικτικό σπουδών που απέστειλε το σχολείο ανέγραφε βαθμό 12 και 11/14. Κατά την Ένορκη Διοικητική Εξέτασή του ως μάρτυρα στις 22/09/2011 και όταν ρωτήθηκε εάν αισθάνεται ότι έχει κάποια ανάμειξη στις παρατυπίες που αναφέρονται και καταγγέλλονται ή εάν έχει πιθανόν διαπράξει κάποια αξιόποινη ποινική πράξη κατά τη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την πρόσληψή του, η απάντησή του «έδειξε» την ενοχή του, αφού κατέθεσε «παρακαλώ, για προσωπικούς λόγους να δεχθείτε την επιθυμία μου για τη μη απάντηση του ερωτήματος τόσο αυτού όσο και οποιουδήποτε άλλου έχετε υπόψη σας να μου θέσετε».

Δεν είναι ισότιμο

Άλλος δημοτικός αστυνομικός κατέθεσε πτυχίο από Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Ρόδου με βαθμό 17 και 6/10, όμως, όταν κλήθηκε να φέρει τα έγγραφα, παρουσίασε ένα άλλο, που είχε βαθμό 11 και 6/10. Μάλιστα, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρόδου απάντησε ότι το πτυχίο των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών δεν είναι αντίστοιχο-ισότιμο με απολυτήριο Γ’ Τάξης Λυκείου, οπότε ό,τι βαθμό κι αν είχε, δεν θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη.

Τρίτος δημοτικός αστυνομικός έπιασε τα κριτήρια και εξασφάλισε περισσότερα μόρια καταθέτοντας γενικό βαθμό απολυτηρίου από το 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου 17 και 8/11, όμως το αποδεικτικό από το σχολείο ανέγραφε 11 και 8/11. Κατά την Ένορκη Διοικητική Εξέτασή του ως μάρτυρα στις 13/09/2011 δεν προσκόμισε το απολυτήριο Γενικού Λυκείου, ενώ, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, απάντησε ότι «βρέθηκε μέσα στα δικαιολογητικά μου ένα απολυ

Keywords
Τυχαία Θέματα