Οι πρωτοβουλίες Κυριακού φέρνουν τον ΑΝΤΕΝΝΑ στο επίκεντρο του διεθνούς μιντιακού ενδιαφέροντος

Ο Θοδωρής Κυριακού, τα τελευταία χρόνια με τις επιχειρηματικές συμφωνίες και πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει με σκοπό την διεύρυνση των δραστηριοτήτων και την γιγάντωση του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς μιντιακού ενδιαφέροντος. Tα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει τον Όμιλο σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της μίζερης σε πολλές περιπτώσεις ελληνικής πραγματικότητας των ΜΜΕ.

Όταν όλοι οι εγχώριοι ανταγωνιστές του ΑΝΤ1 παλεύουν να επιβιώσουν ο Όμιλος κλείνει τη μια συμφωνία μετά την άλλη με κορυφαίους διεθνείς συνεργάτες και ενισχύει περαιτέρω την ομάδα management επενδύοντας στο μέλλον.

Τέλος του 2013 και αρχές του 2014 μεταξύ άλλων υλοποίησε ορισμένες πολύ σημαντικές συμφωνίες και ανακοινώνει πρωτοβουλίες που δημιούργησαν αίσθηση. Μεταξύ άλλων:

- Ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Peter Smith στη θέση του Managing Director. Ο Peter Smith είναι προσωπική επιλογή του Θοδωρή Κυριακού και θα αναφέρεται στον ίδιο . Tον γνωρίζει αρκετά χρόνια και συνεργάστηκε στενά μαζί του τον τελευταίο χρόνο στο πλαίσιο του Αdvisory Board του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ ο οποίος έχει αυξήσει σημαντικά τις χώρες στις οποίες έχει παρουσία. Με την προσθήκη του Peter Smith αναβαθμίζεται το management του Ομίλου και αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στις νέες επενδύσεις σε νέες χώρες, στο κομμάτι των διεθνών παραγωγών αλλά και των ψηφιακών Μέσων. Ο Peter smith κατά την πολύχρονη και επιτυχημένη πορεία του ως Πρoέδρου του NBC Universal International, οδήγησε το NBC Universal σε διεθνείς τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές εξαγοράζοντας μεταξύ άλλων και την Carnival Productions, η οποία αργότερα παρήγαγε τον «Πύργο του Ντάουντον» για λογαριασμό του NBC Universal. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη μετακίνηση του Peter Smith στον Oμιλο Antenna ασχολήθηκαν διεθνή ΜΜΕ όπως οι Financial Times και το Variety

- Πρόσφατα επίσης ανακοίνωσε μια πολύ σημαντική εξαγορά στην Ρουμανία από τον Γερμανικό κολοσσό ProsiebenSat.1 στο πλαίσιο διεύρυνσης των επιχειρήσεων του στη ΝΑ Ευρώπη. Εξαγόρασε 1 τηλεοπτικό μουσικό σταθμό (ΚISS TV) και 4 μουσικά ραδιόφωνα ( Kiss FM, Magic FM, One FM και Rock FM) που είναι τα κορυφαία από πλευράς τηλεθέασης και ακροαματικότητας στη χώρα τους. Στη συγκεκριμένη δημοπρασία έλαβε μέρος και διαγωνίστηκε μαζί με άλλους κολοσσούς ΜΜΕ και βγήκε νικητής. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η διεθνής παρουσία του Ομίλου και οι σημαντικές του επενδύσεις υψηλών αποδόσεων που ήδη υλοποιεί με επιτυχία στη ΝΑ Ευρώπη.

- Ξεκινάει την Δευτέρα τη συνεργασία του με την Vice τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή στο πλανήτη πάροχο πρωτοποριακού περιεχομένου που απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες , την φωνή της επονομαζόμενης και γενιάς Υ. Στην πλατφόρμα της Vice οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση ένα τελείως διαφορετικό περιεχόμενο απ΄ αυτό που μας έχουν συνηθίσει τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Το περιεχόμενο της Vice υπολογίζεται ότι φτάνει σήμερα σε περισσότερους από 200.000.000 ανθρώπους στον πλανήτη σε μηνιαία βάση. Αυτό το περιεχόμενο μαζί με ελληνικές ιστορίες που θα κάνουν αίσθηση θα απολαμβάνουμε και στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα